• Zgłaszanie postów a punkty

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Zgłaszanie postów a punkty

przez serwislaptop 27 czerwca 2011, 12:06
Witam

Nie wiem czy to jest błąd czy celowe działanie ale sprawa jest dość nietypowa.
Zauważyłem, że na forum panuje wysoka dbałość o zasady pisowni, gramatykę, itp. Ja osobiście też nie lubię jak ktoś pisze posty z błędami więc je zgłaszam. Po zgłoszeniu wyświetla się informacja, że jeśli raport będzie zasadny zostanie mi przydzielony 1 punkt. W dwóch ostatnich przypadkach, po zgłoszeniu postów, dostałem na maila informację, że raport został odrzucony. Z ciekawości sprawdziłem posty, które zgłaszałem. Nie wiem przez kogo ale zostały one poprawione "po cichu". Dodam, że punkty nie zostały mi przyznane. Czy takie działanie jest zgodne z regulaminem tego forum?
Proszę o wyjaśnienie.

Pozdrawiam

Re: Zgłaszanie postów a punkty

przez Google Adsense [BOT] 27 czerwca 2011, 12:06

#2 Re: Zgłaszanie postów a punkty

przez oneeye 27 czerwca 2011, 12:24
Takie działanie nie powinno mieć miejsca, aczkolwiek podejrzewam, że moderator, który odrzucił Twoje zgłoszenia zrobił to z powodu znikomej ilości błędów. Jednego, dwóch błędów nie poprawiamy. Co innego jeśli jest ich więcej i rażą. Poczekajmy jednak na wypowiedź admina. Przed chwilą Twoje zgłoszenie zostało zaakceptowane, aczkolwiek chodziło nie tylko o błędy.

#3 Re: Zgłaszanie postów a punkty  [ROZWIĄZANY]

przez Vogelek23 27 czerwca 2011, 16:34
Dwa raporty Kolegi z dzisiaj odrzuciłem sam - jeden zaakceptowałem.
Dwa odrzucone raporty dotyczyły po jednym błędzie w każdym poście, zaś zaakceptowany raport dotyczył umieszczenia wątku w niewłaściwym dziale.

Ponieważ kwestia akceptacji raportów nie została wcześniej uregulowana, wprowadziłem zmiany w powiadomieniu e-mail, które rozwiewa wątpliwości, dlaczego raport może zostać odrzucony.

BYŁO:
Twój raport dotyczący postu "{TEMAT}" został odrzucony.
Prawdopodobnie moderator uznał, że raport nie był zasadny.

JEST:
Twój raport dotyczący postu "{TEMAT}" został odrzucony.
Prawdopodobnie moderator uznał, że raport nie był zasadny lub dotyczył np. drobnej korekty pisowni (do 3 błędów).

-----------
Generalnie nie zatwierdzamy raportów dotyczących drobnych "przewinień" użytkowników.
Akceptowane są natomiast raporty dotyczące innych, nieco bardziej poważnych naruszeń Regulaminu Forum oraz zasad poszczególnych działów (np. linki do aukcji w działach, gdzie jest to zabronione, niewłaściwie wklejona grafika, ogólnie niechlujna pisownia itp).

Za zwrócenie uwagi na lukę w zasadach nagradzam punktami (które z nawiązką zrekompensują Koledze "straty" wynikłe z braku informacji o tych zasadach).

Re: Zgłaszanie postów a punkty  [ROZWIĄZANY]

przez Google Adsense [BOT] 27 czerwca 2011, 16:34