• Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#181 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez kamil198405 29 czerwca 2011, 13:17
Witam Kolegów
Czy ktoś kupował układy od firmy it-network mają układ nvidi akurat na którym mi zależy w dobrej cenie i nie wiem czy ryzykować

Czy nikt nie spotkał się z tą firmą?

Re: Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Google Adsense [BOT] 29 czerwca 2011, 13:17

#182 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez jurektronic 30 czerwca 2011, 17:59
Byłem zdesperowany i zaryzykowałem kupno 4 chipsetów u POHUA i wszystkie szmelce Nie róbcie żadnych zakupów w tej firmie !!!!!!! :frustry:

#183 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez pijan4 30 czerwca 2011, 18:21
Witam

Tą firmę już dawno skreśliłem, nawet w akcie desperacji żadnego układu nie zamówie.Dziwi mnie tylko to że sprzedają na allegro tych układów troche i jeszcze żadnego negatywa lub neutrala nie otrzymali, a myśle że byłaby to jakaś przestroga.

It-network polecam!

#184 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez wab 30 czerwca 2011, 18:35
Również polecam it-network

Czy kupował ktoś u importer_tp z portalu aukcyjnego?

#185 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Maxur 30 czerwca 2011, 18:56
Zamawiałem ostatnio serie układów AMD 216 od eBest z eBay. Niestety na 8 sztuk tylko dwie były w pewłni sprawne, reszta albo nie startowała lub dawała poświaty róznego koloru ( czerwone / niebieskie ).

#186 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Macpod 30 czerwca 2011, 22:00
Czy ktoś może kupował u użytkownika "goldpart" na ebay? Myślę nad małymi zakupami (sita, farba do regeneracji laminatu, testery i inne duperele).

#187 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 30 czerwca 2011, 22:15
e-best_trade zakupiłem u niego GPU do PS3. Przyszło z kilkunastoma powyrywanymi padami do których przyklejono kule. Na szczęście zwrócił od razu pieniądze.

#188 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez willyvmm 1 lipca 2011, 21:50
Witam.

Czy może ktoś coś powiedzieć o firmie naprawalaptopow.com.pl ??
MAją ciekawe pozycje w ciekawych cenach.

#189 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez katar83 1 lipca 2011, 21:56
DjDave napisał(a):e-best_trade zakupiłem u niego GPU do PS3. Przyszło z kilkunastoma powyrywanymi padami do których przyklejono kule. Na szczęście zwrócił od razu pieniądze.

No proszę, zamawiam u niego regularnie układy i wszystkie bez zarzutu. Ostatnio sporo starszych inteli i wszystkie pierwsza klasa. W każdym bądź razie zawsze dobrze wiedzieć o potencjalnych problemach.

#190 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 1 lipca 2011, 22:27
katar83 napisał(a):
DjDave napisał(a):e-best_trade zakupiłem u niego GPU do PS3. Przyszło z kilkunastoma powyrywanymi padami do których przyklejono kule. Na szczęście zwrócił od razu pieniądze.

No prosze, zamawiam u niego regularnie uklady i wszystkie bez zarzutu. Ostatnio sporo starszych inteli i wszystkie pierwsza klasa. W każdym bądź razie zawsze dobrze wiedzieć o potencjalnych problemach.

Ale czy te układy które zamawiasz są z wylotu? Wyżej kolega napisał że od tego sprzedawcy na 8 układów sprawne okazały się zaledwie 2. Na szczęście kasę zwrócił szybko i bezproblemowo.

#191 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez katar83 1 lipca 2011, 22:30
e-best_trade posiada chyba tylko układy z wylutu a przynajmniej zdecydowaną większość. Chyba tylko kilka razy zamawiałem nowe, ale też tylko po wcześniejszym kontakcie.

#192 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez hanomag 2 lipca 2011, 12:06
Też zamawiam od eBest z eBay. Nie miałem z nimi jeszcze problemów. Nowe układy też sprzedają.

#193 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez pijan4 2 lipca 2011, 13:50
Witam

Witam.

Czy może ktoś coś powiedzieć o firmie naprawalaptopow.com.pl ??
MAją ciekawe pozycje w ciekawych cenach.

Zamawiałem u nich już kilka rzeczy głównie klawiatury do acera. Opisy przedmiotów zgodne z rzeczywistym stanem, szybka wysyłka i dobry kontakt. Polecam.

#194 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Maxur 5 lipca 2011, 23:25
katar83 napisał(a):e-best_trade posiada chyba tylko układy z wylutu a przynajmniej zdecydowaną większość. Chyba tylko kilka razy zamawiałem nowe, ale też tylko po wcześniejszym kontakcie.

Dokładnie, wszystkie układy były wcześniej reballowane pomimo tego, że na aukcji napisane było NEW. Oczywiście pieniądze zostały zwrócone, ale moja starta czasu oraz czas potrzebny do wysyłki nie został " zwrócony ", dlatego też u pana e-besta już nie kupuje układów.

#195 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez wojtas 6 lipca 2011, 00:20
Witam,
zamawiam regularnie od e-best_trade i muszę przyznać, że jest uczciwy. Bardzo rzadko zdarzają się układy uszkodzone a jak już to bez problemu przy następnym zamówieniu dostaję sprawną sztukę. Zamawiam i nowe i rebalowane - nigdy nie zdarzyło się, że za nowego otrzymałem rebalowany.
Dodam jeszcze, że zamawiam poza ebay'em (lepsze ceny).

Pozdrawiam,
Wojtek

#196 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Macpod 6 lipca 2011, 11:33
Też polecam e-best-trade. Na razie zamawiałem u niego jedynie kulki i jakąś drobnice, ale niedługo może coś większego;)

#197 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 8 lipca 2011, 13:38
PC CENTER jak do tej pory nie było problemów z tą firmą, lecz od 3 dni nie mogę się z nimi skontaktować czy ktoś wie coś na ten temat?

#198 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez pijan4 8 lipca 2011, 13:50
Witam

Nie pamiętam już gdzie, ale chyba na którejś z ich aukcji bylo napisane że mają urlop. No ale chyba nie wszyscy:)

#199 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 8 lipca 2011, 15:11
Wygląda na to że wszyscy. Mogli by poinformować o tym na stronie. Czekam od kilku dni na układ dla klienta, który jutro rano wyjeżdża za granicę.

#200 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez michallus 8 lipca 2011, 19:47
Tak, potwierdzam mają urlop. W poniedziałek ma wszystko wrócić do normy (11.07.2011).

Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Google Adsense [BOT] 8 lipca 2011, 19:47
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).