• Miernik ESR

#21 Re: Miernik ESR

by chprzemo 11 March 2011, 19:36
Jeśli jest wolna PCB to piszę się na ten projekt:-D

Re: Re: Miernik ESR

by Google Adsense [BOT] 11 March 2011, 19:36

#22 Re: Miernik ESR

by willyvmm 14 March 2011, 09:44
Plytki wlasnie dotarly. Prosze przez pw przesylac mi adres dokad plytki wyslac.

#23 Re: Miernik ESR

by wit2 14 March 2011, 12:13
Napisałem do Ciebie na PW ale wisi w "do wysłania" podaj maila na maila podam adres.

#24 Re: Miernik ESR

by simek10 15 March 2011, 15:51
Też wysłałem na PW adres do wysyłki, ale wiadomość od rana jest w folderze do wysłania.

#25 Re: Miernik ESR

by AdamStar 15 March 2011, 15:53
Panowie, wystarczy tylko poczytać na forum co oznacza wiadomość "Do wysłania". Oznacza to tylko że adresat wiadomości jeszcze jej nie przeczytał lub nie otworzył ;)

#26 Re: Miernik ESR

by Rufio 16 March 2011, 16:28
Witam!
Ponieważ jak widzę macie już koledzy gotowe płytki, chciałem Wam zaprezentować jak może wyglądać cała konstrukcja. Tak z grubsza wygląda mój miernik ESR (w przyszłości rozwiercę nieco otwory na przedłużacze do przycisków SET, +, - )

Projekt płytki wykonany zgodnie z załączonym w tym wątku schematem, ale płytki nie robiłem osobiście. Brak czasu - kupiłem gotową płytkę z wyświetlaczem na Aledrogo - stąd nieco Was wyprzedziłem w montażu całości ;)

Miernik zaadaptowałem do widocznej obudowy o wymiarach 14x12x3-4cm. Całkowite koszty to 170zł + 3 wieczory w ostatni weekend (szczególnie dużo czasu zajęło mi wycięcie i montaż wyświetlacza…)

Pzdr
Rufio

Image

Image

Image

#27 Re: Miernik ESR

by willyvmm 16 March 2011, 17:20
Kilka osób pytało mnie sięo schemat zmiany na płytce itd.
Wszystko jest zrobione zgodnie ze schematem z elektrody, jedyna zmiana dotyczy nóżek 1 i 2 (zasilanie) wyświetlacza, są one zamienione aby można było stosować wyświetlacze dostępne na rynku :)
Wzór płytki też zresztą pochodzi z tego wątku chyba z 3 strony :)

#28 Re: Miernik ESR

by AdamStar 26 March 2011, 23:05
Czy któryś z kolegów którzy wykonali już te mirniki mógłby się podzielić zdjęciem tyłu laminatu (montaż SMD)?

#29 Re: Miernik ESR

by rtv13 28 March 2011, 22:22
Jak Wam mierzy pojemności i ESR kondensatorów z zakresu 0,47 - 4,7uF?
Zrobiłem ten miernik jakiś czas temu i mam problem z pomiarem małych pojemności.

#30 Re: Miernik ESR

by simek10 11 May 2011, 11:04
Moja płytka jeszcze leży i czeka na lepsze czasy :D Został może komuś zestaw elementów do tej płytki? Nie licząc wyświetlacza.

#31 Re: Miernik ESR

by dariuszj 11 May 2011, 13:35
Witam
Może ktoś ma wolną płytkę do odsprzedania. Chętnie odkupię.

#32 Re: Miernik ESR

by simek10 16 June 2011, 17:45
Ja mam płytkę do sprzedania - brak czasu na zrobienie tego przydatnego urządzenia. Pisać na PRIV.

#33 Re: Miernik ESR

by simek10 5 July 2011, 10:39
W związku z licznymi zapytaniami odpisuję, że płytka PCB do miernika ESR została sprzedana. Na alledrogo jest gość co sprzedaje takie mierniki po 140 zł, dodatkowo ma jeszcze inne fajne zabawki. W wyszukiwarce alledrogo wpisać ESR.

#34 Re: Miernik ESR

by Piotr43 6 July 2011, 09:15
Witam
Może ktoś ma jeszcze wolną płytkę do odsprzedania. Chętnie odkupię!

#35 Re: Miernik ESR

by Piotr43 8 July 2011, 06:59
simek10 wrote:W związku z licznymi zapytaniami odpisuję, że płytka PCB do miernika ESR została sprzedana. Na alledrogo jest gość co sprzedaje takie mierniki po 140 zł, dodatkowo ma jeszcze inne fajne zabawki. W wyszukiwarce alledrogo wpisać ESR.

Niestety wystarczył jeden dzień zwłoki i już nie ma aukcji oraz wspomnianych mierników. Kolejny raz informacje i skróty z Allegro okazały się nieaktualne! Trzeba dalej szukać źródła na płytkę.

#36 Re: Miernik ESR

by novitech 12 November 2011, 20:52
A skąd koledzy znaleźli kondzie 4.3n - składanka 2x2.2n? Ewentualnie jaka jest dopuszczalna tolerancja?

Re: Miernik ESR

by Google Adsense [BOT] 12 November 2011, 20:52