• Dysk z XBOX jak go użyć w PC

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.

#1 Dysk z XBOX jak go użyć w PC

przez novitech 16 lipca 2011, 14:26
Witam, dostałem HDD ST310014ACE wyjęty z XBOX i nie mogę w żaden ze znanych mi sposobów zaadoptowąc go do PC-ta.

Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

przez Google Adsense [BOT] 16 lipca 2011, 14:26

#3 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

przez novitech 16 lipca 2011, 14:37
Jakiś konkretny program Kolega ma na myśli?

-- sobota, 16 lipca 2011, 15:42 --

Zresztą mam jeszcze inny dysk wyjęty z dekodera telewizji N, dekoder był wyłączony podczas formatowania dysku, i z nim też nic nie moge zrobić :(.

#5 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

przez Macpod 16 lipca 2011, 14:56
Też mam dysk z dekodera N. Z tego co zobaczyłem to ma nałożone hasło ATA i już mi się przestało chcieć z tym bawić.

#6 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

przez novitech 16 lipca 2011, 15:10
Niestety tak jak myślałem nie zadziałało foto ekranu poniżej.

Obrazek

-- sobota, 16 lipca 2011, 16:31 --

Jakieś inne pomysły ?

#7 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

przez grisza69 16 lipca 2011, 20:01
Sprawa jest troszkę bardziej złożona - każdy dysk ma wpisane hasło które jest liczone algorytmem z wykorzystaniem numeru seryjnego.
Da się to zrobić, jest potrzebny działający x-box są również inne sposoby nie mniej jednak troszkę trzeba poszukać w sieci.
Na forum nie podajemy sposobów omijania haseł wiec będziesz musiał troszeczkę pokombinować.

#8 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

przez jr120065 17 lipca 2011, 09:47
novitech napisał(a):Niestety tak jak myślałem nie zadziałało foto ekranu poniżej.

-- sobota, 16 lipca 2011, 16:31 --

Jakieś inne pomysły ?

Spróbuj innych tego typu programów, jeden to duże prawdopodobieństwo, że właśnie nie zadziała.

#9 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

przez dariuszj 17 lipca 2011, 16:32
Aby odblokować dysk z Xboxa potrzebna jest odczytana zawartość eepromu z konsoli z której dysk został wyjęty. Istnieje też możliwość odblokowanie metodą hot swap, ale i w tym wypadku potrzebna jest konsola z której dysk pochodzi.

#10 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

przez novitech 17 lipca 2011, 16:41
W takim razie będe musiał naprawić konsolę:) Jak już to zrobie to będe potrzebował dalszych wskazówek.

Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

przez Google Adsense [BOT] 17 lipca 2011, 16:41