#221 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
przez superbartolini • 1 sierpnia 2011, 12:36
pijan4 napisał(a):superbartolini napisał(a):Uważajcie na LAPTOPMARKET, zapłaciłem za nowego AF82802IEM 200zł + przesyłka i się naciąłem (1618371109 - jeszcze ma 19 sztuk tego shitu). Większe logo intela oraz bonusowy napis "SECRET" nie przemówił mi do rozsądku i wlutowałem zamiast spróbować zareklamować bo układ był ładnie wycięty z foremką i nie rozpakowany.
Uklad działał?
Też nie mam dobrych wspomień z ukladami od tej firmy.
Niesty nie zadziałał ani przy pierwszym wlucie, ani po reballu na Pb.
Gdyby tak jeszcze sprzedawcy odświeżali zdjęcia na aukcjach to byłoby mniejsze rozczarowanie...
willyvmm napisał(a):Układ z napisem sekret pochodzi najprawdopodobniej z partii próbnej, jakieś engeeneering sample albo coś. Nie sądzę aby układ został podrobiony w taki sposób.
Trudno powiedzieć co to naprawdę jest, aby mieć 100% pewność, że jest to pełnosprawny i działający układ trzeba by zamówić jeszcze jedną sztukę i wlutować w jakiegoś sprawnego laptopa z IEM-em.
-- poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 13:30 --
Zrobiłem ponowny zakup u alle handlowca 1tomahawk. Tym razem był to GO7300-B-N-A3 D/C 0844. Układ rzeczywiście nowy i sprawny. Widzę, że jest rzetelnym sprzedawcą i wszystko co w opisie i zdjęciach potwierdza się po otwarciu paczki. Zobaczymy jak będzie przy kolejnych zakupach.
Kiedyś kolega razem ze sprzętem dostarczył mi zakupiony u MARO7931 Ati IXP400. Wyglądał na nowy, kule Pb free, ale logo Ati było większe a pozostałe napisy mniejsze, krawędzie że tak powiem "kółka" podejrzanie wyglądały. Ogólnie wlutowałem i nie działał. Ponowny reball i dalej nie działa. Ogólnie laptop na wyjętym i wlutowanym IXP zachowywał się tak samo. Na oryginalnym układzie z reballu wszystko działa.