#221 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.
da superbartolini • 1 agosto 2011, 13:36
pijan4 ha scritto:superbartolini ha scritto:Uważajcie na LAPTOPMARKET, zapłaciłem za nowego AF82802IEM 200zł + przesyłka i się naciąłem (1618371109 - jeszcze ma 19 sztuk tego shitu). Większe logo intela oraz bonusowy napis "SECRET" nie przemówił mi do rozsądku i wlutowałem zamiast spróbować zareklamować bo układ był ładnie wycięty z foremką i nie rozpakowany.
Uklad działał?
Też nie mam dobrych wspomień z ukladami od tej firmy.
Niesty nie zadziałał ani przy pierwszym wlucie, ani po reballu na Pb.
Gdyby tak jeszcze sprzedawcy odświeżali zdjęcia na aukcjach to byłoby mniejsze rozczarowanie...
willyvmm ha scritto:Układ z napisem sekret pochodzi najprawdopodobniej z partii próbnej, jakieś engeeneering sample albo coś. Nie sądzę aby układ został podrobiony w taki sposób.
Trudno powiedzieć co to naprawdę jest, aby mieć 100% pewność, że jest to pełnosprawny i działający układ trzeba by zamówić jeszcze jedną sztukę i wlutować w jakiegoś sprawnego laptopa z IEM-em.
-- poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 13:30 --
Zrobiłem ponowny zakup u alle handlowca 1tomahawk. Tym razem był to GO7300-B-N-A3 D/C 0844. Układ rzeczywiście nowy i sprawny. Widzę, że jest rzetelnym sprzedawcą i wszystko co w opisie i zdjęciach potwierdza się po otwarciu paczki. Zobaczymy jak będzie przy kolejnych zakupach.
Kiedyś kolega razem ze sprzętem dostarczył mi zakupiony u MARO7931 Ati IXP400. Wyglądał na nowy, kule Pb free, ale logo Ati było większe a pozostałe napisy mniejsze, krawędzie że tak powiem "kółka" podejrzanie wyglądały. Ogólnie wlutowałem i nie działał. Ponowny reball i dalej nie działa. Ogólnie laptop na wyjętym i wlutowanym IXP zachowywał się tak samo. Na oryginalnym układzie z reballu wszystko działa.