Zasady działu: Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu
Re: Potrzebne firmware zgrane z kości bramki voip PAP2T ;)
przez Google Adsense [BOT] • 7 lipca 2011, 09:45
A próbowałeś tego:
http://www.angelfire.com/droid/pap2/
Kod: Zaznacz cały
Follow these steps and your Linksys PAP2 will be unlocked. Provider settings do not get erased.
Several assumptions:
1. you can get to the WEB interface and set the USER password.
2. Ideally, the device has never downloaded updates, or talked to the provider.
3. You have a TFTP server setup on your network
For this example, Assumptions:
PAP2 is at ip: 192.168.1.5
TFTP svr is : 192.168.1.110
OK, lets go for it:
1. Put the following two files in the TFTP root folder.
2. Disconnect from the Internet (avoids downloading cfg files)
3. Boot your PAP2 in your network.
4. Browse to the web page of the PAP2.
5. In SYSTEM, set a User password of 1234
6. Click the SAVE SETTINGS button.
7. Refresh the link (you login with user and 1234)
8. modify the link to show (http)
»192.168.1.5/upgrade?tftp://192.168.1.1..
9. Examine the status leds.. Power should turn RED when it is done.
Give it a minute or two, dont interrupt it.
10. Once red, point browser at your PAP2. (our IP in this example is 192.168.1.5)
11. Click the "admin login" link near the top-right.
12. Click the PROVISIONING tab and set PROVISION ENABLE=NO.
13. Click SAVE SETTINGS.
14. Now, modify the link to show (http)
»192.168.1.5/upgrade?tftp://192.168.1.1..
15. Done. Your Linksys PAP2 will eventually reboot (2 blue LEDs) (BE PATIENT)
and you can click the "admin login" near the top-right. No PW needed.
http://www.angelfire.com/droid/pap2/
Mógłby kolega zamieścić zdjęcie płytki tego linksysa. Mam wiele sprzętu sieciowego w większości bez obudowy a nie za bardzo pamiętam jaka płytka siedziała w PAP2T. Większość sprzętu po przepięciach ale może akurat flash sprawny. Ze sprawnego użądzenia raczej koledze nikt wsadu nie zgra bo bramka posiada swój numer i mac zaszyty w fleshu, a po tych numerach operator może skonfigurować bramkę pod dane konto.
#7 Re: Potrzebne firmware zgrane z kości bramki voip PAP2T ;)
przez willyvmm • 15 września 2011, 15:17
#8 Re: Potrzebne firmware zgrane z kości bramki voip PAP2T ;)
przez Vogelek23 • 28 stycznia 2012, 09:38
Kolegę "skomy" proszę o zamieszczenie prawidłowego wsadu - bez tego wątek jest nieprzydatny i nie ma wartości dydaktycznej, a jako taki trafi do Kosza (wraz z podziękowaniami w postaci "Pomógł").
Autora wątku zaś proszę o jego zamknięcie wraz z dopisaniem krótkiego podsumowania, jeśli problem jest już rozwiązany.
Autora wątku zaś proszę o jego zamknięcie wraz z dopisaniem krótkiego podsumowania, jeśli problem jest już rozwiązany.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Z bramkami voip sytuacja nie jest taka prosta. Operatorzy mają możliwość konfigurowania urządzeń po MAC.
Po wpisaniu ustawień do połączenia z operatorem - bez haseł dostępowych, urządzenie samo może pobrać konfigurację - wraz z hasłami.
Kolega willyvmm szukał wsadu dość długo, ze względu na to, że nikt nie chciał pomóc, postanowiłem rozebrać własną, używaną przeze mnie do dziś bramkę i zgrać wsad.
W informacji wysłanej była treść:
"W miarę możliwości proszę nie szaleć z udostępnianiem publicznie tego wsadu, bo nie wiem czy czegoś tam mojego jeszcze nie ma".
Zważywszy na to, że kolega jest z Kopenhagi, założyłem, że raczej nie korzystamy z tego samego operatora...
Jeśli umieszczę wsad na forum, każdy bez wyjątku będzie mógł go pobrać... Jeśli byłaby to bramka uszkodzona, nieużywana wsad umieściłbym na forum, w tym przypadku wolałbym jednak tego nie robić.
Co dalej z tematem pozostawiam do decyzji Szanownego Administratora :]
Po wpisaniu ustawień do połączenia z operatorem - bez haseł dostępowych, urządzenie samo może pobrać konfigurację - wraz z hasłami.
Kolega willyvmm szukał wsadu dość długo, ze względu na to, że nikt nie chciał pomóc, postanowiłem rozebrać własną, używaną przeze mnie do dziś bramkę i zgrać wsad.
W informacji wysłanej była treść:
"W miarę możliwości proszę nie szaleć z udostępnianiem publicznie tego wsadu, bo nie wiem czy czegoś tam mojego jeszcze nie ma".
Zważywszy na to, że kolega jest z Kopenhagi, założyłem, że raczej nie korzystamy z tego samego operatora...
Jeśli umieszczę wsad na forum, każdy bez wyjątku będzie mógł go pobrać... Jeśli byłaby to bramka uszkodzona, nieużywana wsad umieściłbym na forum, w tym przypadku wolałbym jednak tego nie robić.
Co dalej z tematem pozostawiam do decyzji Szanownego Administratora :]
Re: Potrzebne firmware zgrane z kości bramki voip PAP2T ;)
przez Google Adsense [BOT] • 28 stycznia 2012, 10:15