• Propozycje zmian forum - logowanie.

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Propozycje zmian forum - logowanie.

by DaCoPL 2 July 2010, 19:46
Witam.

Chciałem zaproponować pewne drobne zmiany na forum dotyczące logowania.

1) Gdy piszemy posta i piszemy go długo, nastąpi wylogowanie i gdy klikniemy napisz/wyślij przekierowuje nas do strony logowania. Po logowaniu proponuje aby strona wróciła do momentu pisania posta, a najlepiej już zatwierdziła posta, a tymczasem musimy zrobić "back" albo napisać posta jeszcze raz.

2) Gdy wejdziemy na forum, klikniemy "zaloguj", wpiszemy dane i enter, strona zostaje ta sama. A mogłaby wchodzić do strony głównej z tematami forum.

Co moderatorzy na ten temat powiedzą? Ułatwiłoby to troszkę posługiwanie się forum.

Serdecznie pozdrawiam.

Re: Propozycje zmian forum - logowanie.

by Google Adsense [BOT] 2 July 2010, 19:46

#2 Re: Propozycje zmian forum - logowanie.

by Vogelek23 23 July 2010, 01:05
Witam.

Ad.1 - istnieje funkcja "Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie", która zapobiega wylogowaniu podczas pisania długiego posta.
Sesja i tak została wydłużona z 300 do 600 sekund, jednak to ograniczenie jest potrzebne w przypadku, gdy użytkownik korzysta z cudzego komputera (kafejka internetowa, komputer kolegi).
Sesja z ograniczonym czasem ma na celu zapobieżenie przejęcia konta przez osoby niepowołane.

Ad.2 - nie bardzo rozumiem, co Kolega ma na myśli? W tej chwili, po zalogowaniu przeglądarka przekierowuje na stronę główną Forum, bez względu na to, z jakiego miejsca (podforum) się logujemy.

#3 Re: Propozycje zmian forum - logowanie.

by DaCoPL 23 July 2010, 21:50
Hmmm... więc u mnie na Operze strona zostaje ta sama, nie przechodzi do strony głównej. Może inne przeglądarki mają inaczej. Ale już mniejsza z tym. Automatyczne logowanie mam włączone.

#4 Re: Propozycje zmian forum - logowanie.

by gathor 24 July 2010, 12:49
Ja również mam problemy na operze. Czasami nie mogę się nawet zalogować.

#5 Re: Propozycje zmian forum - logowanie.  [SOLVED]

by Vogelek23 25 July 2010, 18:14
DaCoPL wrote:u mnie na Operze strona zostaje ta sama

Proszę sprawdzić teraz, czy przekierowanie na stronę główną działa prawidłowo.
Przed sprawdzeniem proszę wyczyścić cache przeglądarki i zrestartować ją.

#6 Re: Propozycje zmian forum - logowanie.

by DaCoPL 26 July 2010, 07:01
Teraz jest ok. Dziękuję.

Re: Propozycje zmian forum - logowanie.

by Google Adsense [BOT] 26 July 2010, 07:01