• Mikroskop firmy AMSCOPE

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Mikroskop firmy AMSCOPE

przez willyvmm 29 września 2011, 19:13
Mogę kupić taki mikroskop za przyzwoitą cenę, ale nie wiem czy jest to dobry sprzęt.
Może ktoś coś napisać o tej marce ?

Re: Mikroskop firmy AMSCOPE

przez Google Adsense [BOT] 29 września 2011, 19:13

#2 Re: Mikroskop firmy AMSCOPE

przez Josep 30 września 2011, 06:16
Z tą marką nie miałem nic do czynienia.
Polecam mikroskop Mikroskop BRESSER XTL4. Ramie wyciągane pozwala odpowiednie dopasowanie do płyty. Specjalnie przygotowane do naprawy dużych płyt takich jak laptopy itp.

Pozdrawiam
Józef

#3 Re: Mikroskop firmy AMSCOPE

przez willyvmm 30 września 2011, 07:12
Właśnie mogę kupic ten mikroskop z ramieniem pozwalającym na wygodną prace w promieniu ca.1m + oswietlacz led + kamera 3mpx - mikroskop z 3 okularami w cenie porownywalnej do golego xtl6.
Wiec sie zastanawiam czy jest wart tej ceny.

#4 Re: Mikroskop firmy AMSCOPE

przez arekm 7 grudnia 2013, 20:21
Ktoś używał amscope w międzyczasie? Sporo wariantów dostępne, ceny z miejsca nie zabijają i wygląda na rozsądne rozwiązanie (w moim przypadku do hobbystycznej zabawy)

http://amscope.com/lowpower-stereo-boomstand.html

np 7X-45X TRINOCULAR STEREO ZOOM MICROSCOPE ON SINGLE ARM BOOM
http://amscope.com/sm-3t.html

czy 10X-30X TRINOCULAR STEREO BOOM MICROSCOPE + FLUORESCENT LIGHT
http://amscope.com/sw-3t13-frl.html

#5 Re: Mikroskop firmy AMSCOPE

przez arekm 3 lutego 2014, 19:15
Skończyło się na Amscope, konkretnie modelu SM-3TZ-54S ( http://www.ebay.pl/itm/200596382636 ). Przesyłka z USA kosztowała mnie całe 23$, szła miesiąc, w formie dwóch paczek gdzie w PL każda przyszła innym dostawcą (GLS i Inpost).

Z mikroskopu jestem zadowolony... ale, że wcześniej nie miałem do czynienia z żadnym to i ciężko o konstruktywną opinię.

#6 Re: Mikroskop firmy AMSCOPE

przez koki 10 marca 2014, 13:26
1. Czy w komplecie były nasadki 0.5X oraz 2.0X ?
2. Jak wygląda sprawa cła.
- poprzez opłatę importową z góry w PayPal przy zakupie
- opłata dopiero w naszym urzędzie celnym
- czy może jakoś da się bez cła :-)
3. W jaki sposób ściągnąć za 23$ skoro na ebay kasują za przesyłkę 46$

dzięki..

#7 Re: Mikroskop firmy AMSCOPE

przez arekm 3 maja 2014, 19:16
1. W tym egzemplarzu są obie nasadki (sprzedawca ma wręcz setki aukcji w różnych konfiguracjach)
2. Przy zakupie przez Ebay Global Shipping Programm (widać to na aukcji) jest info o opłatach importowych itd - płaci się to od razu ebayowi. W efekcie przychodzi paczka (lub jak w moim przypadku dwie paczki) i przy odbiorze już nic się nie płaci.
3. Może teraz jest drożej. Wtedy gdy kupowałem było 23$.

Teraz brakuje mi taniej kamery usb do tego mikroskopu. 2-3Mpix by wystarczyło.

Pomysły?

Re: Mikroskop firmy AMSCOPE

przez Google Adsense [BOT] 3 maja 2014, 19:16