Re: Re: Sterownik stacji BGA
przez Google Adsense [BOT] • 9 października 2011, 09:14
Witam - informacyjnie piszę o zamówieniu na porawione płytki:
ja - 2 szt,
juurd - 1 szt
waldix1 - 1 szt
hook03 - 2 szt
w sumie 6 szt. Wszyscy nie widzą problemu w ekspresie (a że mnie nawet by na tym zależało to podejrzewam że ekspres będzie zamówiony)...
Jeśli ktoś jeszcze jest chętny to proszę szybko - w poniedziałek ok 14 ostatni raz sprawdzam skrzynkę z PW i wysyłam zamówienie
ja - 2 szt,
juurd - 1 szt
waldix1 - 1 szt
hook03 - 2 szt
w sumie 6 szt. Wszyscy nie widzą problemu w ekspresie (a że mnie nawet by na tym zależało to podejrzewam że ekspres będzie zamówiony)...
Jeśli ktoś jeszcze jest chętny to proszę szybko - w poniedziałek ok 14 ostatni raz sprawdzam skrzynkę z PW i wysyłam zamówienie
Witam, w końcu znalazłem czas i poskładałem sterownik, lecz zauważyłem dziwny problem, wskazania termopary płyty są zaniżone o 7 stopni. Oczywiście można to skalibrować ale zastanawia mnie fakt dlaczego się tak dzieje, zamieniałem już maxy i termopary nawet kilka razy wgrywałem program. Na starym sterowniku (wersja dwu płytkowa)ten problem nie występował.
kmkm2 napisał(a):Niech kolega spróbuje, odłączyć minus termopary od masy układu, trzeba doprojektować taką możliwość żeby dało się to zrobić bez cięcia.
Dzięki za pomoc teraz jest ok. Koniecznie trzeba doprojektować taka możliwość.
damianzet napisał(a):Dzięki bardzo kolego h3nry, zrobiłem tak przez fuse hex editor ale nie mam pojęcia jak w avr burn-o-mat ustawić lockbity może przez to nie działa mi wyświetlacz?
A błędy na płytce zostały poprawione? Niech kolega dobrze sprawdzi połączenia między wyświetlaczem a procesorem.
Super już działa tylko pisze wczytaj profil a w opcjach jest tylko profil wygrzewania jak mam to ustawiać? Widze że jak ustawie temp na wyższą to załacza dolną grzałke ;] a kiedy załącza górna? Potrzeba mi tylko profili na kulki ołowiowe i bezołowiowe ;p może ktoś by mi zrobił hexa z nimi? Bo przez przypadek uwaliłem FT232 źle podłączyłem USB ;/
Re: Sterownik stacji BGA
przez Google Adsense [BOT] • 12 października 2011, 16:26