• " Znikające punkty. " - temat w cudzysłowiu.

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 " Znikające punkty. " - temat w cudzysłowiu.

by michal3411 2 November 2011, 21:17
Dziś zauważyłem przypadkową rzecz, mianowicie odświeżyłem stronę, otwarłem odnośnik w nowej zakładce.
Czytałem posty, powróciłem do pierwszej strony, i otwarłem kolejny temat w kolejnej zakładce.
Podczas przeglądania nagle coś mi ...

Każdą ze stron przewijałem do samej góry.
Patrzę na jednej zakładce mam ...33.00 pkt, na drugiej ...36.00, na trzeciej ...39.00.
Zrobiłem zrzut ekranu (z jednej zakładki), niestety zamknąłem przez przypadek ostatnią.
Ale dwie pozostały.

Dodawało po 3 Pkt. więc pomyślałem że ktoś pobrał jeden plik, później drugi.

Za chwilę patrze, a punktacja powróciła do ...33.00.
Załączam stosowne "FOTO".

Niestety JPG traci na jakości.
To są sklejone fragmenty.
Ostatni fragment, niestety dokleiłem ponieważ, na drugim wycinku, przypadkiem odciąłem godzinę.

Image

To jest jedynie wiadomość dla administratorów, do zamknięcia po przeczytaniu, i ewentualnym napisaniu odpowiedzi, nie wiem kolejny błąd w skrypcie?

Re: " Znikające punkty. " - temat w cudzysłowiu.

by Google Adsense [BOT] 2 November 2011, 21:17

#2 Re: " Znikające punkty. " - temat w cudzysłowiu.  [SOLVED]

by Vogelek23 3 November 2011, 09:35
Wiadomość do mnie od moderatora "oneeye":

Właśnie ściągnąłem od michał3411 dwa schematy i za pierwsze ściągnięcie automat doliczył 3 punkty. (...) Dodam, że nie zaakceptowałem ich jeszcze. Drugie ściągnięcie już nic nie dolicza. Zdjąłem ręcznie te 6 punktów.

Moderator "oneeye" miał nieprawidłowo ustawione uprawnienia, dlatego podczas ściągania plików do weryfikacji, do konta Kolegi zostały doliczone niesłusznie punkty.
Ponieważ weryfikacja plików przez moderatorów nie powoduje zwiększenia licznika o dodatkowe punkty (prócz tych normalnie naliczanych za upload), moderator "oneeye" zdjął niesłusznie naliczone 6 punktów, jak widać powyżej.

Uprawnienia moderatora "oneeye" zostały poprawione.

#3 Re: " Znikające punkty. " - temat w cudzysłowiu.

by michal3411 5 November 2011, 18:43
Tak mnie coś właśnie swędziało po nosie że coś z plikami które załączyłem, nie pasowała mi jednak godzina, zawsze późno dołączacie pliki po "upload", dlatego napisałem post ponieważ byłem właśnie zdziwiony godziną którą to nastąpiło, temat do zamknięcia.

Re: " Znikające punkty. " - temat w cudzysłowiu.

by Google Adsense [BOT] 5 November 2011, 18:43