• Zabiera punkty i gwiazdki ?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Zabiera punkty i gwiazdki ?

przez delp 15 listopada 2011, 22:42
Mam pytanie do administracji coś lub ktoś zabiera mi punkty i gwiazdki ;)
30 min. temu miałem 2005.60 punktów i 57 gwiazdek, teraz 2003,6 punktów i 55 gwiazdek.
Nie bardzo wiem co je "zjadło".
Kilkanaście dni temu też zabrało gwiazdki, jak to działa ?
Nie mogę znaleźć za co mi zabrano punkty i gwiazdki.
Pozdrawiam.

Re: Zabiera punkty i gwiazdki ?

przez Google Adsense [BOT] 15 listopada 2011, 22:42

#2 Re: Zabiera punkty i gwiazdki ?

przez Usunięty Użytkownik 402 15 listopada 2011, 23:28
Pewnie dla tego że masz 555 postów i 55 pomógł :lol: taki mały oftopic.

#3 Re: Zabiera punkty i gwiazdki ?

przez Vogelek23 16 listopada 2011, 00:53
Jest to wynikiem okresowej synchronizacji punktów "Pomógł" użytkowników z ich istniejącymi postami.

W przypadku, gdy dostałeś gwiazdkę w jakimś temacie a został on usunięty z forum lub przesunięty do Kosza (w przypadku przesunięcia do Kosza, temat usuwa się sam po miesiącu), synchronizacja Twoich postów uwzględnia te nieistniejące wątki/posty i dlatego liczba gwiazdek ulega zmniejszeniu.

Jest to jak najbardziej logiczne i prawidłowe działanie modułu synchronizacji, gdyż nie może być sytuacji, że są naliczone punkty "pomógł" za posty, które nie istnieją.

#4 Re: Zabiera punkty i gwiazdki ?

przez delp 16 listopada 2011, 11:43
Vogelek23 napisał(a):...Jest to jak najbardziej logiczne i prawidłowe działanie modułu synchronizacji, gdyż nie może być sytuacji, że są naliczone punkty "pomógł" za posty, które nie istnieją.

Zgadzam się z tym.
Czy możesz sprawdzić czy nie jest tak że, po usunięciu tematu (ląduje on w koszu) zabiera Ci punkty i gwiazdkę.
Następnie po usunięciu go z kosza, ponownie zabiera Ci punkty i gwiazdkę.
Pozdrawiam.
Wszystko jasne.

#5 Re: Zabiera punkty i gwiazdki ?  [ROZWIĄZANY]

przez Vogelek23 16 listopada 2011, 12:47
W momencie przeniesienia do Kosza, ani punkty, ani gwiazdki nie są zdejmowane automatycznie. Co więcej - w momencie automatycznego czyszczenia Kosza, gwiazdki dalej nie są zdejmowane (ani punkty za ich przyznanie). Czasami robią to ręcznie moderatorzy, ale nie zawsze.
Z powyższych względów został zaimplementowany moduł synchronizacji, który okresowo sprawdza gwiazdki i posty, za które te gwiazdki są przyznane i w przypadku, gdy dana gwiazdka jest przypisana do posta, który nie istnieje, moduł usuwa taką gwiazdkę oraz punkty, które zostały za nią przyznane. Natomiast punkty za napisanie posta (nie mylić z punktami za gwiazdki), o ile post został przeniesiony z działu, gdzie takie punkty są naliczane, są odejmowane w momencie automatycznego czyszczenia Kosza (lub w momencie permanentnego usunięcia posta z pominięciem Kosza).

Nie ma więc możliwości, żeby gwiazdka (i punkt za nią przyznany) została usunięta więcej, niż 1 raz.

Re: Zabiera punkty i gwiazdki ?  [ROZWIĄZANY]

przez Google Adsense [BOT] 16 listopada 2011, 12:47