Zasady działu: Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu
- Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
- Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
- Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
- Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
- Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
Re: Stół montażowy do stacji IR. [ROZWIĄZANY]
przez Google Adsense [BOT] • 24 listopada 2011, 11:19
Ze względu na ceny tych w sumie prostych urządzeń postanowiłem sam je robić w zależności od potrzeb.
Koszty 100x niższe - dosłownie.
Materiał łatwo dostępny - pręty aluminiowe. Trochę wolnego czasu, mam dostęp do narzędzi więc można stworzyć wszystko według pomysłu. Fakt nie jest to takie śliczne jak z fabryki ale wcale nie mniej funkcjonalne, a czasem nawet bardziej funkcjonalne
Jak nie zapomnę będąc w firmie to zrobię zdjęcie jakiegoś uchwytu.
Jedyna rzecz jakiej mi brakuje to ten patent przesuwany w pionie na kolbę - jednak nie jest on koniecznością. Mam infrę z takim mechanizmem i szukam gdzie mogę kupić sam takim moduł żeby w innych uchwytach montować.
http://www.biall.com.pl/show,202380.html
Koszty 100x niższe - dosłownie.
Materiał łatwo dostępny - pręty aluminiowe. Trochę wolnego czasu, mam dostęp do narzędzi więc można stworzyć wszystko według pomysłu. Fakt nie jest to takie śliczne jak z fabryki ale wcale nie mniej funkcjonalne, a czasem nawet bardziej funkcjonalne
Jak nie zapomnę będąc w firmie to zrobię zdjęcie jakiegoś uchwytu.
Jedyna rzecz jakiej mi brakuje to ten patent przesuwany w pionie na kolbę - jednak nie jest on koniecznością. Mam infrę z takim mechanizmem i szukam gdzie mogę kupić sam takim moduł żeby w innych uchwytach montować.
http://www.biall.com.pl/show,202380.html
Co do stołów, to z Kolegą fejo myślimy nad zamówieniem elementów pod stoły Jego pomysłu.
Na razie trzeba zrobić projekt, a później zlecić to jakiejś firmę. Myślę nad PMPoland (bo jest blisko i już wykonywali mi parę elementów pod stację). Wykonanie ze stali nierdzewnej, jeśli ktoś będzie zainteresowany proszę o kontakt, zmniejszy to na pewno koszty. Jak będzie projekt to założę osobny temat ze wszystkimi informacjami i wstępną ceną.
Na razie trzeba zrobić projekt, a później zlecić to jakiejś firmę. Myślę nad PMPoland (bo jest blisko i już wykonywali mi parę elementów pod stację). Wykonanie ze stali nierdzewnej, jeśli ktoś będzie zainteresowany proszę o kontakt, zmniejszy to na pewno koszty. Jak będzie projekt to założę osobny temat ze wszystkimi informacjami i wstępną ceną.