• Stół montażowy do stacji IR.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Stół montażowy do stacji IR.  [ROZWIĄZANY]

przez ebry 24 listopada 2011, 11:19
Witam. Szukam stołu do stacji IR. Chodzi mi o taki uniwersalny, na którym można zamontować różne płyty. Nie wie ktoś gdzie można taki kupić?

Re: Stół montażowy do stacji IR.  [ROZWIĄZANY]

przez Google Adsense [BOT] 24 listopada 2011, 11:19

#2 Re: Stół montażowy do stacji IR.

przez michallus 26 listopada 2011, 12:29
Możesz kupić stół np od stacji AYOUE Int732. W chinach można dorwać naprawdę tanio.
Quick też ma w ofercie całkiem przyzwoite stoły ale są już droższe.

#3 Re: Stół montażowy do stacji IR.

przez willyvmm 26 listopada 2011, 14:51
Powiedziałbym że stół od quicka pod względem wygody pracy na mim niewiele tylko ustępuje stołom ERSY. A biorąc pod uwagę dodatki które do stołu ERSY trzeba dokupić i cenę jest naprawdę godny polecenia. Jest bardzo wygodny. Niestety nie z każdą stacja będzie współpracował ze względu na konstrukcję.

#4 Re: Stół montażowy do stacji IR.

przez ebry 26 listopada 2011, 14:56
Nie wiesz gdzie można go kupić?

#5 Re: Stół montażowy do stacji IR.

przez willyvmm 26 listopada 2011, 15:11
Biall w gdańsku, albo u chińczyków handlujących sprzętem quicka.

#6 Re: Stół montażowy do stacji IR.

przez marek216 21 stycznia 2012, 08:55
Ze względu na ceny tych w sumie prostych urządzeń postanowiłem sam je robić w zależności od potrzeb.
Koszty 100x niższe - dosłownie.
Materiał łatwo dostępny - pręty aluminiowe. Trochę wolnego czasu, mam dostęp do narzędzi więc można stworzyć wszystko według pomysłu. Fakt nie jest to takie śliczne jak z fabryki ale wcale nie mniej funkcjonalne, a czasem nawet bardziej funkcjonalne

Jak nie zapomnę będąc w firmie to zrobię zdjęcie jakiegoś uchwytu.

Jedyna rzecz jakiej mi brakuje to ten patent przesuwany w pionie na kolbę - jednak nie jest on koniecznością. Mam infrę z takim mechanizmem i szukam gdzie mogę kupić sam takim moduł żeby w innych uchwytach montować.
http://www.biall.com.pl/show,202380.html

#7 Re: Stół montażowy do stacji IR.

przez daner0 21 stycznia 2012, 09:21
Ja ten patent przesuwany w pionie kiedyś wykonałem z uchwytu na prysznic. Wyglądało komicznie ale służyło mi idealnie przez rok ;)

#8 Re: Stół montażowy do stacji IR.

przez Macpod 21 stycznia 2012, 10:35
Co do stołów, to z Kolegą fejo myślimy nad zamówieniem elementów pod stoły Jego pomysłu.
Na razie trzeba zrobić projekt, a później zlecić to jakiejś firmę. Myślę nad PMPoland (bo jest blisko i już wykonywali mi parę elementów pod stację). Wykonanie ze stali nierdzewnej, jeśli ktoś będzie zainteresowany proszę o kontakt, zmniejszy to na pewno koszty. Jak będzie projekt to założę osobny temat ze wszystkimi informacjami i wstępną ceną.