• Bauer BGA IR Pro SCC V4

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez Rychuu 14 grudnia 2011, 16:42
W najbliższym czasie planuje kupić jakąś stację za w miarę rozsądne pieniądze zastanawiam się nad Bauer BGA IR Pro SCC V4. Posiada ktoś ją może ? Trochę odstrasza mnie konieczność sprowadzania jej z Chin.

Edit:
http://www.bauerbga.com/
Cena koło 1300 Euro

Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez Google Adsense [BOT] 14 grudnia 2011, 16:42

#2 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez willyvmm 14 grudnia 2011, 16:54
A to nie ACHI pod inną nazwą??

#3 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez Rychuu 14 grudnia 2011, 17:29
http://www.bauerbga.com/

Tak, wygląda na klon ACHI tak samo jak BGA LY IR PRO SC v2 / v3 .

Tyle że ten Bauer ma najwięcej dodatków.

#4 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez willyvmm 14 grudnia 2011, 17:46
Pytałem kiedyś producenta stacji ACHI czy wyprodukują mi stacje z moim logo i nazwą. Bez problemu i nie trzeba wielkich serii zamawiać.
Więc pewnie tak to też tu działa.

#5 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez Cyb0rg 15 grudnia 2011, 21:03
willyvmm napisał(a):Pytałem kiedyś producenta stacji ACHI czy wyprodukują mi stacje z moim logo i nazwą. Bez problemu i nie trzeba wielkich serii zamawiać.
Więc pewnie tak to też tu działa.

Po obejrzeniu fotek, wygląda to na wysoce prawdopodobny wariant ;)

#6 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez adam1114 15 grudnia 2011, 21:36
Nie musisz sprowadzać jej z Chin, masz dystrybutorów w Anglii.
Jednak sporo ludzi nie jest do końca zadowolonych z Achi.
Ja ze swojej strony jak i zapewne kolega willyvmm , mogę polecić Quicka i760b, reballing wychodzi zawsze idealnie od 1 zrobieonej sztuki, a cena sprzętu od kiedy kupowałem nawet trochę wzrosła, a Achi spada regularnie, w tej chwili masz za 1100 USD z przesyłką DHLem, także o wiele taniej niż Bauer a możliwe, że jest to ten sam sprzęt.

I chyba największa zaleta Quicka, nie masz termopar.

#7 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez willyvmm 16 grudnia 2011, 17:04
adam1114 napisał(a):I chyba największa zaleta Quicka, nie masz termopar.

Jest to też czasami wadą.

#8 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez lutownicze 20 grudnia 2011, 22:23
jokeroo napisał(a):Baurer infra dół,góra hot air,Achi obie strony infra.

Jesteś w błędzie, stacja ta posiada wymienne głowice górne.

Bauer jest kontynuacją modelu LY IR PRO SC v3 (projektu, którego już nie rozwijamy) Czyli odrębną stacją.
LY mamy już modele prototypowe innej klasy. Co do Bauera, po części poprzedni projekt LY v3 został oddany w ręce Brytyjczyków, którzy postanowili mieć kilka zmian. czyt dodatkowa lampa, termopara, wyższa moc, szybsze zmiany głowic i kilka detali.

Jest to odrębna marka i rozwija się osobno, produkcja jednak odbywa się w tej samej fabryce.
Stację IR PRO SCC v4 można nabyć także i w Polsce .

Za granicą netto 1800USD
W Polsce brutto 8500 w wersji premium, przeniesienie warunków gwarancyjnych itd.
Na referencyjnych warunkach cena niższa. Czyli różnica ok 700zł brutto.

#9 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez jokeroo 20 grudnia 2011, 22:34
Edytowałem post zanim ty ukończyłeś swój, oczywiście że Bauer ma Ir na górze.Ale cena 8,5tysia jak na Polske zmiata. Mogę mieć taką za wiele niższą cene wraz z przesyłką.

#10 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez lutownicze 20 grudnia 2011, 22:40
No pewnie, że możesz. Czemu nie, jaka jest różnica w cenie przecież też wyraźnie napisałem więc wszystko jest jasne.
PS. Oczywiście też nie każdy działa uczciwie i odprowadza podatek oraz cło, ale to już inny temat i oczywiście przestępstwo celno-skarbowe.

#11 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez jokeroo 20 grudnia 2011, 22:49
Wiesz tutaj na wyspach gdzie mieszkam jest dużo firm posiadających swoje europejskie siedziby i nie trzeba kombinować, odwykłem od tego .

#12 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez lutownicze 20 grudnia 2011, 22:58
A widzisz, dziękuję teraz się wszystko wyjaśniło. Inny świat :)

Jakby jednak ktoś miał jakieś pytania chętnie odpowiem.

#13 Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez Vogelek23 21 grudnia 2011, 01:13
jokeroo napisał(a):odwykłem od tego
Kolega odwykł zapewne od wielu rzeczy, w tym - niestety - od pisania poprawną polszczyzną.
Proszę rychło poprawić swoje posty, dodając spacje po znakach interpunkcyjnych i nie bojąc się używania polskich znaków diakrytycznych.
Regulamin obowiązuje wszystkich, bez wyjątku.

Re: Bauer BGA IR Pro SCC V4

przez Google Adsense [BOT] 21 grudnia 2011, 01:13
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).