• Misja - cpu AMD, nie pasuje w podstawkę...

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Misja - cpu AMD, nie pasuje w podstawkę...

przez inokomp 30 grudnia 2011, 23:52
Witam. Wiele w życiu widziałem, ale jednak klient ciągle potrafi zaskoczyć serwisanta. Dziś trafiła się naprawdę misja...
Pani przyniosła komputer na serwis, mąż go wyczyścił i jest problem.

Obrazek
Obrazek

Re: Misja - cpu AMD, nie pasuje w podstawkę...

przez Google Adsense [BOT] 30 grudnia 2011, 23:52

#2 Re: Misja - cpu AMD, nie pasuje w podstawkę...

przez pocinas 30 grudnia 2011, 23:57
Się śmiej, ale miałem to samo jakieś 2 tygodnie temu z znajomego PC.
Płyta na AM2, znajomy chciał przeczyścić chłodzenie i zabrał się za jego demontaż, a podczas składania dźwigienki nie podniósł i tak wciskał procek.

EFEKT:
Wygięta nóżka/2nóżki i zwarte do sąsiedniej co spowodowało upalenie 2-3 pinów CPU oraz wypalenie w gnieździe Socketu czarnej dziury wraz z upaleniem w środku styków.

Płyta i CPU do wymiany.

A motto moje brzmi "Chciał zaoszczędzić 30zł, a wydał 300".

Aczkolwiek twoja wersja Bije kilkukrotnie moją.

Czyżby CPU miało roztargane włosy.

#3 Re: Misja - cpu AMD, nie pasuje w podstawkę...

przez inokomp 31 grudnia 2011, 00:01
Muszę poszukać szczotki do czesania nóżek :). Jest jeszcze inne wyjście, należy nieco zmodyfikować socket.

#4 Re: Misja - cpu AMD, nie pasuje w podstawkę...

przez pocinas 31 grudnia 2011, 00:04
Muszę śmiało tobie przyznać że jest CHIT ten CPU i jego nóżki. Kto wie może chciał właściciel aby jego CPU był TRENDY.. potargał mu włosy hehehe

P.S a jaki nick ma ten CPU... Nazywam się ATHLON, na imię 64 x2 4000 i mam 2 rdzenie.

A no i to też było by dobre w dziale Kawałów.

Przychodzi INTEL775 do Fryzjera i mówi poproszę taką fryzurę jak AMD na tym obrazku, a fryzjer na to. W pana przypadku to tylko przeszczep Inplantów............." :-D

#5 Re: Misja - cpu AMD, nie pasuje w podstawkę...

przez digix 11 marca 2012, 16:35
pocinas napisał(a):... CHIT ...
:o

#6 Re: Misja - cpu AMD, nie pasuje w podstawkę...

przez p4p 11 marca 2012, 17:00
da się naprostować....

#7 Re: Misja - cpu AMD, nie pasuje w podstawkę...

przez Vogelek23 11 marca 2012, 17:34
p4p napisał(a):da się naprostować....
Ale "CHIT" Kolegi pocinas, czy nogi tego AMD ze zdjęcia...? ;)

Re: Misja - cpu AMD, nie pasuje w podstawkę...

przez Google Adsense [BOT] 11 marca 2012, 17:34
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).