• LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez amstel 2 maja 2011, 12:23
Witam

Od 15 maja wchodzi do masowej produkcji nowa wersja LY IR PRO SC v3.
Sam model wyglada na poprawioną konstrukcje AHCI IR PRO SC,ciekawa cechą bedzie mozliwość samodzielnej wymiany górnej grzałki na Infrared lub Hot Air (800W + 3 magnetyczne dysze).
Obrazek

Co sądzicie o tej konstrukcji i o samej firmie LY ?

Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez Google Adsense [BOT] 2 maja 2011, 12:23

#2 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez cyborgctm 4 maja 2011, 12:31
Witam
Też jestem zainteresowany tym sprzętem.
Z tego co obserwuję to data premiery się ciągle opóźnia.
Pytanie też kiedy faktycznie będzie można to kupić bo na pewno pierwsze egzemplarze szybko się rozejdą?

Witam ponownie
Najnowsze nowości
Dzwoniłem do plugit mają na stanie v3 zaproponowali (na dzień dzisiejszy) cenę 8200 brutto za samą stację a w cenie jest dowóz i podstawowe szkolenie w zakresie obsługi i reballingu.

#3 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez Macpod 4 maja 2011, 17:42
cyborgctm napisał(a):Witam
Też jestem zainteresowany tym sprzętem.
Z tego co obserwuję to data premiery się ciągle opóźnia.
Pytanie też kiedy faktycznie będzie można to kupić bo na pewno pierwsze egzemplarze szybko się rozejdą?

Witam ponownie
Najnowsze nowości
Dzwoniłem do plugit mają na stanie v3 zaproponowali (na dzień dzisiejszy) cenę 8200 brutto za samą stację a w cenie jest dowóz i podstawowe szkolenie w zakresie obsługi i reballingu.

Jak na Polskie realia to cena jest całkiem, całkiem, bo jak na razie to ir-pro-sc kosztuje najtaniej w Polsce 7500. Wiadomo, że da się sprowadzić dużo taniej, ale jednak tutaj jest gwarancja na miejscu i brak konieczności wysyłki. Ciekawa jest ta możliwość zmiany na hot-air i infrared. Jakby ktoś miał taką stację to czekam na opinie i testy:)

#4 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez bull475 22 sierpnia 2011, 11:54
Używa ktoś tej stacji? Jak się sprawdza? Proszę o opinie.

#5 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez Stachu123 2 stycznia 2012, 20:37
Odgrzebuje temat bo w najbliższych dniach zamierzam kupić taką stację. Może ktoś podzielić się spostrzeżeniami z eksploatacji takiego urządzenia? A może wypowie się użytkownik stacji w wersji 4 (Bauer BGA)?

#6 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez meloow 3 stycznia 2012, 22:54
Stachu123 masz zamiar kupić u nas czy imporcik , ja przymierzam się do LY IR9000, można kupić 800-1000$ ale muszę znaleźć rzetelnego sprzedającego.

#7 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez marci4 3 stycznia 2012, 23:15
Też się zastanawiałem nad czymś w tym stylu... może polecicie coś na początek?

#8 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez meloow 3 stycznia 2012, 23:19
marci4 tobie będzie łatwiej coś kupić, gdyż w UK jest tego typu sprzętu sporo. Niestety w polsce ceny mają prawie 100% marżę i aby kupić coś w dobrej cenie trzeba kupować w chinach.

#9 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez marci4 3 stycznia 2012, 23:24
No domyślam się... musiałbym się rozglądnąć na e-bay i trochę poszukać. Widziałem tu kilka osób z UK, może oni mogą się wypowiedzieć co by było dobre na początek?

#10 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez meloow 3 stycznia 2012, 23:28
marci4 jak coś ustalisz daj znać na PW to chcętnie podłączę się pod zamówienie, może uda się urwać parę $

#11 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez Stachu123 3 stycznia 2012, 23:32
meloow zamierzam kupić w Polsce. Zdecydowałem się już na wersję trzecią. Ten Bauer v.4 to ma trochę bajerów niekoniecznie potrzebnych. Właściwie to już znalazłem firmę, w której to można kupić za ok. 7600PLN z obydwoma głowicami (IR i HA), więc za mała różnica, żeby bawić się w import i ryzykować. W tej chwili dopinam już ostatnie szczegóły transakcji.
Zastanawiałem się nad sprowadzeniem z Chin ale to koszt ok. 1500USD plus cło, Vat wyjdzie blisko 7000PLN, koszt sprowadzenia IR9000 wyjdzie pewnie ok. 4500PLN. Tą drugą brałem też pod uwagę ale zrezygnowałem ze względu na wielkość i moc podgrzewacza. Poza tym skusiła mnie głowica HA w IR PRO V.3.

#12 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez marci4 3 stycznia 2012, 23:49
meloow odezwę się, ale to raczej nie będzie zbyt szybko... tak sobie pomyślałem, że można się rozglądnąć i zorientować jakie są ceny, modele itd.

#13 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez cyborgctm 26 lutego 2012, 21:16
Upewnij się, że z obiema - coś o tym wiem ("...możliwość zamontowania...."), ale ja kupowałem pół roku temu.

Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

przez Google Adsense [BOT] 26 lutego 2012, 21:16
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).