• PS3 czerwony ekran

#1 PS3 czerwony ekran

przez DjDave 4 października 2011, 23:41
Temat kilkukrotnie poruszany na elektrodzie, jednak nigdzie nie napisano skąd wziąć wsad do pamięci.

Re: PS3 czerwony ekran

przez Google Adsense [BOT] 4 października 2011, 23:41

#2 Re: PS3 czerwony ekran

przez koko115 31 października 2011, 14:13
DjDave napisał(a):Temat kilkukrotnie poruszany na elektrodzie, jednak nigdzie nie napisano skąd wziąć wsad do pamięci.

Wsad może być parowany.

#3 Re: PS3 czerwony ekran

przez wolek 1 listopada 2011, 20:30
Coś wykombinowałeś w temacie czerwonego ekranu w PS3 ? Ostatnio pojawił się wysyp downgrade rów do tej konsoli, może tego dało by się użyć. Ja niestety w temacie oprogramowania Ps3 nie siedzę.

#4 Re: PS3 czerwony ekran

przez DjDave 2 listopada 2011, 10:04
Konsola oddana, jednak warto by pociągnąć temat do rozwiązania ponieważ na pewno się jeszcze trafi taki przypadek, jak nie mi to komuś innemu.

#5 Re: PS3 czerwony ekran

przez marci4 3 stycznia 2012, 19:47
Do flashowania PS3 z pamięcią NOR można użyć E3 Flasher.

#6 Re: PS3 czerwony ekran

przez willyvmm 3 stycznia 2012, 20:08
Problemem jest nie czym ale co tam wrzucić.

#7 Re: PS3 czerwony ekran

przez marci4 3 stycznia 2012, 20:35
Podobno czerwony ekran to uszkodzony Flash wiec trzeba go ewentualnie wymienić a potem wgrać oryginalny za pomocą np. E3 Flashera. Wgrywasz oryginalne pliki *.PUP z firmware do PS3.

#8 Re: PS3 czerwony ekran

przez czorny 3 stycznia 2012, 22:47
Witam.

Podobno to są właśnie bad sectory w w/w kości i trzeba właśnie ja wymienić, ale czy wgranie plików z *.PUP frimware od Sony można dokonać tylko za pomocą E3 Flashera czy programator Vellon VP-990 z adapterem Tsop56 nie poradzi sobie ? Dodam, że mam taką konsolkę na stanie i nowe kości też tylko szukałem wsadu w postaci *.bin
Nie bardzo mi się uśmiecha kupować kolejny sprzęt żeby zaprogramować tą jedną konsole.

#9 Re: PS3 czerwony ekran

przez marci4 3 stycznia 2012, 22:51
Raczej nie - pamieć jest szyfrowana kluczem unikalnym dla każdej konsoli z tego co pamiętam.

#10 Re: PS3 czerwony ekran

przez czorny 4 stycznia 2012, 10:12
Poczytałem trochę o tym E3 i wygląda to obiecująco, ale zawsze był używany na sprawnych konsolach więc nie wiem jak się zachowa na konsoli z wlutowaną nową, a co za tym idzie, pustą pamięcią. Czy konsola się uruchomi z tym flasherem i pustą pamięcią ?

#11 Re: PS3 czerwony ekran

przez czorny 8 stycznia 2012, 12:59
marci4 napisał(a):Raczej nie - pamieć jest szyfrowana kluczem unikalnym dla każdej konsoli z tego co pamiętam.

Czy to jest pewne z tym szyfrowaniem ? Mam drugą konsolę z uszkodzonym laserem, ale pokusiłbym się o zczytanie flasha lecz jeśli jest szyfrowany to nie ma sensu się za to brać.

#12 Re: PS3 czerwony ekran

przez kateyo 28 lutego 2012, 11:23
Witam z tego co pamiętam to czerwony ekran jest efektem wymieszania się dwóch softów podczas upgrade, eflasher pomaga w oddzieleniu bitów starszego softu od nowego gdzie następnie wgrywamy go na pena reszta jest w instrukcji eflashera. Apropo NANDu to rzadko on pada.

#13 Re: PS3 czerwony ekran

przez czorny 1 marca 2012, 14:49
Witam.

Trafiła mi się kolejna konsola czerwonym ekranem i teraz pytanie czy kupować w/w E3 Flasher czy może podjąć się próby wlutowania pamięci z innej konsoli, którą ktoś zmasakrował męcząc GPU i CPU, a pamięci powinny być w porządku. Nigdy nie zagłębiałem się w zawartość tych pamięci wiec nie wiem czy taka zamiana ma sens.

#14 Re: PS3 czerwony ekran

przez serwis24 7 lipca 2012, 16:27
Wgraj RSOD FIXa 3.55 i zobacz czy konsola ruszy. Jak tak to potem wgrywasz CFW 3.55. Zwykle pomaga, aczkolwiek mialem jedna konsole co wyrzucała RSODA po dniu czy dwóch. Wygląda to już na uszkodzenie fizyczne kości.

Oczywiście mowa o konsoli z softem nie wyższym niż 3.55.

Re: PS3 czerwony ekran

przez Google Adsense [BOT] 7 lipca 2012, 16:27