• BIOS HP NC6220 w miejsce NC6120

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 BIOS HP NC6220 w miejsce NC6120

przez idel 10 stycznia 2012, 18:28
Witam serdecznie. Jestem na forum nowym użytkownikiem i na wstępie chciałbym zapytać czy ktoś z Was podmieniał Firmware Hub z NC6220 do NC6120. Czy taka kombinacja będzie działać? Mam po prostu możliwość zakupu uszkodzonej płyty NC6220 z prawdopodobnie sprawnym BIOSem za tzw. śmieszne pieniądze, a tak się składa, że moja płyta 6050a0055001-a05 z kolei ma uszkodzony BIOS. Nic nie wiem na temat tego NC6220 i moje zapytanie ma głównie na celu uniknięcie próżnego jeżdżenia przez pół miasta po dawcę. Oczywiście układ 49LF0008A.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

IdeL

Re: BIOS HP NC6220 w miejsce NC6120

przez Google Adsense [BOT] 10 stycznia 2012, 18:28

#2 Re: BIOS HP NC6220 w miejsce NC6120  [ROZWIĄZANY]

przez Vogelek23 10 stycznia 2012, 22:43
Ponieważ są to różne płyty (NC6220 - ASPEN, NC6120 - DAVOS), oraz są różnice w obsadzie kluczowych elementów, taka kombinacja nie będzie działać.

#3 Re: BIOS HP NC6220 w miejsce NC6120

przez idel 11 stycznia 2012, 02:24
Dzięki za informację. Płytę do 6120 mam na stole, to mogę coś o niej powiedzieć , płytę do 6220 widziałem tylko na zdjęciu. Jeszcze raz dzięki za oszczędzenie mi wycieczek po rozkopanym mieście :D

Pozdroofki

IdeL

Re: BIOS HP NC6220 w miejsce NC6120

przez Google Adsense [BOT] 11 stycznia 2012, 02:24