#1 Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.
przez willyvmm • 17 sierpnia 2011, 16:35
Wszystko się zgadza, ale nie można porównywać elektrody gdzie punktacja jest jakieś 10 razy wyższa
willyvmm napisał(a):biorąc pod uwagę skończoną liczbę schematów
willyvmm napisał(a):nie jestem pewien czy jest takie coś
willyvmm napisał(a):A drugie przydała by się informacja przed pobraniem że "kosztuje" ono tyle i tyle punktów.
willyvmm napisał(a):Przy okazji punktów, warto by było pamiętać w bazie za które downloady były pobrane punkty, aby przynajmniej przez jakiś czas można było pobrać ten sam schemat drugi raz (nie jestem pewien czy jest takie coś). A drugie przydała by się informacja przed pobraniem że "kosztuje" ono tyle i tyle punktów.
willyvmm napisał(a):Chodziło mi bardziej o przypadkowe kliknięcie na załącznik, aby było np jakieś okienko z potwierdzeniem że chcę pobrać dany plik i że kosztuje to ileśtam punktów.
willyvmm napisał(a):Każdemu chyba zdażyło się przypadkowe kliknięcie na załącznik którego nie potrzebuje
willyvmm napisał(a):Przy okazji punktów, warto by było pamiętać w bazie za które downloady były pobrane punkty, aby przynajmniej przez jakiś czas można było pobrać ten sam schemat drugi raz (nie jestem pewien czy jest takie coś).Od dziś taka funkcja działa.
marek216 napisał(a):No to lecicie po bandzie - dlaczegoHmm... Zdaje się, że zarabianie na dokumentacji poufnej (vide SMS-y na elektrodzie) można by było (z pewnym wysiłkiem) podciągnąć pod paserkę. Kto tu zatem "leci po bandzie"...?
marek216 napisał(a):- elektroda jest forum wielotematycznym więc możliwości wypowiedzi są o wiele większe ( nie zawsze to jest plus, ale jednak ) więc zdobywanie punktów jest prostszeA to forum jest nastawione na jakość, a nie na ilość - wystarczy poczytać stosy porad typu "wygrzej w piekarniku", a także prywatne wiadomości od administracji, w odpowiedzi na zwrócenie uwagi na odrzucanie raportów takich wiadomości - cytuję z pamięci: "skoro użytkownikowi to pomogło, to raport był bezzasadny".
marek216 napisał(a):na elektrodzie nie we wszystkich działach płaci się punktami za założenie tematu inna sprawa że "cena" jest różna w zależności od działuMoże więc wprowadzić takie "płatności" tutaj...? Tylko kogo będzie stać na rozwiązywanie swoich problemów?
marek216 napisał(a):na elektrodzie każdy dostaje darmowy transfer co miesiąc, jak go przekroczy to mu za pobieranie punktów ubywaTutaj natomiast każdy może ściągnąć plik nieograniczoną ilość razy w ramach jednej "opłaty punktowej", czego nie ma na elektrodzie. Ponadto, na elektrodzie płaci się punktami za ściągnięcie własnych załączników, czego tutaj także nie ma.
marek216 napisał(a):no i najważniejsze: baza schematów na elektrodzie jest o x GB większaA co najmniej 80% tej bazy jest dostępne w internecie za darmo i bez płacenia punktami.
marek216 napisał(a):nie przesadzę jak stwierdzę, że połowa bazy na tym forum pochodzi z elektrodyTo jakiś ponury żart...?
marek216 napisał(a):na elektrodzie można kupić punkty i zamieścić podpisTutaj nie ma już możliwości zakupu punktów, bo w ten sposób sporo cwaniaków i kombinatorów wyprowadziło schematy na inne fora (w tym na elektrodę) głównie po to, by zabłysnąć. Co do podpisu - na tym forum będzie on "płatny" jednorazowo - a nie co jakiś czas, jak to jest na elektrodzie.
nie zmienię dobrego jakościowo forum na "popelinę dla dzieci neostrady".
A to forum jest nastawione na jakość, a nie na ilość - wystarczy poczytać stosy porad typu "wygrzej w piekarniku", a także prywatne wiadomości od administracji, w odpowiedzi na zwrócenie uwagi na odrzucanie raportów takich wiadomości - cytuję z pamięci: "skoro użytkownikowi to pomogło, to raport był bezzasadny".
willyvmm napisał(a):Chodziło mi bardziej o przypadkowe kliknięcie na załącznik, aby było np jakieś okienko z potwierdzeniem że chcę pobrać dany plik i że kosztuje to ileśtam punktów.Ta funkcja również jest już wdrożona: nowa-funkcja-czy-blad-t15706.html
willyvmm napisał(a):Ale żeby za punkty "kupować" takie rzeczy - to już za dużo.Za punkty kupisz sygnaturę, w której możesz zamieścić swoją reklamę (co prawda tylko tekstową, ale zawsze to link na forum z dobrą pozycją w wyszukiwarkach). Zatem wydając np. 10 czy nawet 50zł, tak naprawdę kupujesz dożywotnią reklamę swojej firmy/organizacji/czegokolwiek oraz pozycjonowanie dodanego linku. Czy to za dużo? No chyba, że chcesz mieć możliwość dodania podpisu za darmo, ale bez opcji dodawania w nim linków?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości