• OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.

#1 OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

przez PureEvil 30 stycznia 2012, 12:09
Witam

System padł na komputerku w którym był ten dysk. Po podłączeniu jako zew. widzę 2 partycję z czego jedna (F) jest uszkodzona i nie można odczytać danych, natomiast druga partycja jest ok. W ogóle da się odzyskać tę partycję i dane w jakiś sposób ? Z dyskami SSD miałem mało do czynienia.
Dodam, że dysk sprawdziłem w Victorii i brak błędów.

Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

przez Google Adsense [BOT] 30 stycznia 2012, 12:09

#2 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

przez zbyszkok 30 stycznia 2012, 12:22
A co na to DMDE ?

#3 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

przez PureEvil 30 stycznia 2012, 12:38
DMDE obsługuję dyski SSD?

#4 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

przez zbyszkok 30 stycznia 2012, 16:17
Tak jak pisałem sprawdź co widzi DMDE.

#5 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

przez PureEvil 30 stycznia 2012, 16:37
Nie zdążyłem sprawdzić DMDE dysku. Dostałem informację, że wszystkie dane były na drugiej partycji więc formatowałem cały dysk twardy i na nowo postawiłem partycje.

Z ciekawości odpaliłem program EASEUS Data Recovery Wizard Professional i też bez problemu wyszukał pliki na uszkodzonej partycji tak, że jak by trzeba było odzyskać to by nie było większych problemów.

Dysk twardy sprawdziłem jeszcze raz no i działa wszystko dobrze.

#6 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

przez arvika 30 stycznia 2012, 21:14
Litości.. kolejny raz ktoś na tym forum odzyskuje dane wcześniej formatując dysk. Nie tędy droga!

#7 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

przez PureEvil 31 stycznia 2012, 10:29
Źle kolega zrozumiał.

Dane były na drugiej partycji - zrobiłem kopie.
Wszystko co było na partycji uszkodzonej to jedynie system-taką informację podał klient po dłuższym zastanowieniu/ustaleniu z jakimś gościem od siebie...

Do czasu gdy klient nie zadzwonił i powiedział o tym próbowałem odzyskiwać dane z tej partycji uszkodzonej, a że pierwszy raz dostałem dysk SSD to chciałem się nieco zorientować jak obchodzić się z takim uszkodzonym SSD.

Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

przez Google Adsense [BOT] 31 stycznia 2012, 10:29