• Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez lookash81 10 lutego 2012, 09:10
Witam,
zamówiłem układ GO7400T-N-A3 z DC 10 z firmy z Częstochowy. Otrzymałem go przed momentem, ale coś mi nie pasuje. Czarny klej, logo "pełne"...mógłby ktoś potwierdzić czy to możliwe że oryginał jest w takiej postaci? Pod spodem ok, kulki bezołowiowe, brak śladów wickowania. Data na układzie 1008.

Obrazek

Narożniki wyglądają ok - nie są okrągłe.

Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez Google Adsense [BOT] 10 lutego 2012, 09:10

#2 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez Pawelbul 10 lutego 2012, 09:33
Na tym zdjęciu zbyt wiele nie widać ale porównaj.
Obrazek

#3 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez lookash81 10 lutego 2012, 09:43
Witam,
dzięki za odpowiedz. Klej jest całkiem inny - czarny i nie tak rozlany jak na Twoim zdjęciu. Logo jest pełne w środku. Czcionka z oznaczeniem modelu jest inna. Litery "o" są bardziej okrągłe, a nie spłaszczone jak na zdjęciu wyżej. Sam układ ma inny odcień - jasno zielony.

#4 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez dodommc 10 lutego 2012, 09:45
Z tego zdjęcia niewiele można odczytać, ale rdzeń chyba nie jest idealnie gładki, ale ma pionowe paski paski tak jak po szlifowaniu.

#5 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez lookash81 10 lutego 2012, 10:02
Zrobiłem lepsze zdjęcie

Obrazek

#6 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez Sky 10 lutego 2012, 10:09
lookash81 napisał(a):Zrobiłem lepsze zdjęcie

Obrazek

To jest szlif.

#7 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez dodommc 10 lutego 2012, 10:10
Ewidentnie szlifowany. Wg oznaczeń , oba pochodzą z tej samej fabryki (S TAIWAN) a wszystkie napisy zupełnie inne. Jak dla mnie to reklamacja z opcją zwrotu kasy.

#8 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez lookash81 10 lutego 2012, 10:12
Dzięki. Za chwile skontaktuję się ze sprzedawcą. Poinforujmę o sposobie załatwienia sprawy.

#9 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez Sky 10 lutego 2012, 10:15
lookash81 napisał(a):Dzięki. Za chwile skontaktuję się ze sprzedawcą. Poinforujmę o sposobie załatwienia sprawy.

Tak czy siak podaj nazwę sprzedawcy. Ewidentne oszustwo jeśli na aukcji jest napisane "nowy".

#11 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez czorny 10 lutego 2012, 10:19
Bez mikroskopu widać, że rdzeń wygląda jak po szlifowaniu. Dobrze by było sprawdzić jednak pod mikroskopem. Wszystkie układy jakie dotąd kupiłem miały taki kolor kleju jak na zdjęciu kolegi Pawelbul czyli jasny. Tak ciemny klej widziałem ostatnio w jakimś Lenovo gdzie fabrycznie była montowana nvidia z dc11.

Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

przez Google Adsense [BOT] 10 lutego 2012, 10:19
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).