• Zmiana zdjęć w wątkach

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Zmiana zdjęć w wątkach

by gathor 11 August 2010, 12:10
Zauważyłem że czasami dodane zdjęcia i linki ulegają zmianie. Na własnej skórze doświadczyłem tego, że zdjęcia w wątku nie są tymi, które zamieściłem.

Re: Zmiana zdjęć w wątkach

by Google Adsense [BOT] 11 August 2010, 12:10

#2 Re: Zmiana zdjęć w wątkach

by Vogelek23 11 August 2010, 22:14
Proszę o podanie linka do wątku, w którym jest inne zdjęcie, niż Kolega umieścił.
Proszę również o dokładniejsze opisanie problemów z linkami.

Co do linków, proszę sprawdzić, czy umieszcza Kolega linki w niżej podany sposób:
https://www.elvikom.pl/viewtopic.php?f=11&t=435

#3 Re: Zmiana zdjęć w wątkach

by gathor 11 August 2010, 23:07
Między innymi TEN WĄTEK ma inne fotki niż ja umieściłem. Z samego opisu widać w którym miejscu "Oto do czego prowadzą samodzielne próby naprawy laptopów... Ktoś zamiast diody wlutował zwykły drut (drut nie jest ujęty na zdjęcach) przestrzał poszedł na wylot" Umieściłem fotki płyty po przestrzale (wypalonej) na wylot, poza tym 2 razy juz poprawiałem wątki w których się zmienił link do strony którą podałem.
Nie mam pretensji o to, ale wrzuciłem ten wątek w celu poprawy działania samego forum.
Pozdrawiam kolegę
P.

#4 Re: Zmiana zdjęć w wątkach

by Vogelek23 11 August 2010, 23:21
Co do zdjęcia w podanym wątku - oryginalne zdjęcie zostało omyłkowo zmienione przeze mnie wprost na serwerze, zatem problem nie leży po stronie skryptu.
Proszę o poprawienie zdjęć - usunięcie obecnych i ponowne wklejenie własnych.

W kwestii linków - nie ma możliwości ich automatycznej zmiany.
Zmienić link może wyłącznie autor posta, moderatorzy bądź administrator.
Jeśli link jest długi i nie został wklejony w tagach URL, zostaje automatycznie skrócony do postaci:
Code: Select allhttp://www.jakas_domena.com/jakis_katalo.....wtopic.php

W przypadku jakiejkolwiek edycji posta z takim linkiem, tenże link zostanie uszkodzony - sprowadzony do postaci ciągu tekstu jak powyżej w kodzie.
Dlatego do czasu modyfikacji skryptu, należy wszelkie linki ujmować w tagi URL.

#5 Re: Zmiana zdjęć w wątkach

by DaCoPL 13 August 2010, 07:41
Ja też mam zmienione zdjęcie w TYM wątku:

DaCoPL wrote:Wykonałem reballing hot-airem z uniesionym układem na podstawce, aby ciepło też było od spodu układu i w tubie 2x większej od układu, gdzie powietrze wylatywało górą. Prawie mi się udał. Tylko kulki się nieco przesunęły

Czy w ten sposób postawione kulki nadają się do wlutowania w płytę główną (nie pytam o odpadnięte kulki, tylko o krzywo postawione)?

Image

Widzę też, że 3-4 kulki odpadły i nie wiem dlaczego. Czy myjecie taki układ po reballingu i w jaki sposób? Ja przejechałem szczoteczką z izopropanolem, która najprawdopodobniej usunęła te kulki i później do sucha papierem.

Nie mam możliwości zmiany ponieważ zdjęcie usunąłem.

#6 Re: Zmiana zdjęć w wątkach

by gathor 13 August 2010, 09:33
Niestety ja również fotek już nie posiadam, ale takie zmiany widziałem już w kilku innych wątkach. Jak jescze na jakiś trafię to dam znać.

#7 Re: Zmiana zdjęć w wątkach  [SOLVED]

by Vogelek23 26 August 2010, 03:49
We wszystkich powyższych przypadkach problem leżał jednak po stronie wadliwego skryptu.
Przypadkowe usunięcie z serwera jednego ze zdjęć zaowocowało błędem licznika i nadpisaniem wszystkich następnych plików (około 30 pozycji).
Skrypt został już poprawiony i w/w problem nie będzie występował w przyszłości.

Proszę użytkowników o poprawienie "wadliwych" zdjęć.
W przypadku braku takiej możliwości, proszę o usunięcie tagów zdjęć z postów i zastąpienie ich wpisem (czerwoną czcionką):
// ZDJĘCIE USZKODZONE.

Temat zamykam.

Re: Zmiana zdjęć w wątkach  [SOLVED]

by Google Adsense [BOT] 26 August 2010, 03:49