• Hity AlleDrogo...

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#101 Re: Hity AlleDrogo...

by greg464 27 February 2012, 05:03
Zestaw do naprawy PS3.
Jak jeszcze dodadzą opcje DV6000/DV9000 to będzie prawdziwy hit.

Re: Re: Hity AlleDrogo...

by Google Adsense [BOT] 27 February 2012, 05:03

#102 Re: Hity AlleDrogo...

by bobert 27 February 2012, 07:49
Do DV6000/DV9000 jest inny kolor opalarki :D

#103 Re: Hity AlleDrogo...

by Pablo2k5 27 February 2012, 08:25
delp wrote:http://allegro.pl/plyta-glowna-awaria-pradu-iel10-lenovo-3000-n200-i2109173220.html
Ciekawe czy cena za uszkodzoną taka duża, czy błąd w opisie.

Kupujesz od firmy bez serwisu / naprawy

Tylko kto zakosił baterię CMOS

#104 Re: Hity AlleDrogo...

by willyvmm 27 February 2012, 08:26
Niech koledzy zwrócą uwagę na fotkę opsaną jako:

Example of a good solder joint

Jest to książkowy przykład niedogrzania układu i zimnego lutu.

Dla potomności fotkę załączę tutaj:
Image
Przykład złego połączenia (powyżej)

#105 Re: Hity AlleDrogo...

by DjDave 27 February 2012, 11:18
SELLKOM wrote:
DjDave wrote:http://allegro.pl/biostar-k8vga-m-s754-agp-ddr1-fv-i2121164980.html#tabsAnchor
Ciekawe czy cena to tylko błąd czy rzeczywiście taka miała być?

Temat nie został założony po to, aby wyłapywać pomyłki w cenach przedmiotów, gdzie ewidentnie wkradł się niezmierzony błąd.
Nie trzeba być zbytnio "inteligentnym" aby wywnioskować, że sprzedawca nie miał złych intencji i nie zamierzał nikogo oszukać.

Temat założyłem, po to, aby pokazać szerszej "widowni" jacy oszuści są na popularnej platformie aukcyjnej.

Proszę moderatora o jakiś porządek w tym temacie, bo znowu zacznie się off Topic ;/.

W takim razie w pierwszym wątku musisz napisać regulamin wątku bo jest to dział "na wesoło" a według mnie było to zabawne.

#106 Re: Hity AlleDrogo...

by hanomag 27 February 2012, 15:17
greg464 wrote:Zestaw do naprawy PS3.
Jak jeszcze dodadzą opcje DV6000/DV9000 to będzie prawdziwy hit.

:shock: :lol:
Robią biznes, 14 sprzedanych zestawów. 8-)
Jeszcze to zdjęcie z zimnym lutem opisanym 'good solder joint' - dla mnie genialna oferta. :D

#107 Re: Hity AlleDrogo...

by SELLKOM 27 February 2012, 19:28
DjDave wrote:SELLKOM napisał(a):
DjDave napisał(a):
http://allegro.pl/biostar-k8vga-m-s754- ... tabsAnchor
Ciekawe czy cena to tylko błąd czy rzeczywiście taka miała być?

Temat nie został założony po to, aby wyłapywać pomyłki w cenach przedmiotów, gdzie ewidentnie wkradł się niezmierzony błąd.
Nie trzeba być zbytnio "inteligentnym" aby wywnioskować, że sprzedawca nie miał złych intencji i nie zamierzał nikogo oszukać.

Temat założyłem, po to, aby pokazać szerszej "widowni" jacy oszuści są na popularnej platformie aukcyjnej.

Proszę moderatora o jakiś porządek w tym temacie, bo znowu zacznie się off Topic ;/.

W takim razie w pierwszym wątku musisz napisać regulamin wątku bo jest to dział "na wesoło" a według mnie było to zabawne.

Zabawne...możliwe, dla kogoś na pewno "zabawne" jest zawsze co innego...np. robiony na siłe refloow gniazda procesora, itp, itd...
Wracając do meritum, zadałem pytanie sprzedawcy o cenę, odpisał, podziękował (dał nawet zniżkę w przypadku zakupów) - oczywiście przyznał się do błędu i poprawił cenę ;)

http://allegro.pl/show_item.php?item=2121164980

#108 Re: Hity AlleDrogo...

by marioj77 3 March 2012, 20:34
Image
Teraz już wiem kiedy nie muszę wymieniać układu a wystarczy reballing, dobre

Image

Tylko gwarancja rozruchowa zdradza, że to chyba jednak nieprawda ...

Ale wiadomo przynajmniej od kogo nie kupować układów refurbished.

A tu jeszcze tak na wesoło:
Image
Chciałem kupić ten układ ale się boję co dostanę:)

#109 Re: Hity AlleDrogo...

by Pablo2k5 3 March 2012, 22:03
Image

Na fotkach w aukcji widać wylutowany układ, a w opisie:

nie wiem w jaki sposób doszło do uszkodzenia

#111 Re: Hity AlleDrogo...

by marioj77 4 March 2012, 22:12
Płyta po profesjonalnym znikallingu układu ...

#112 Re: Hity AlleDrogo...

by delp 5 March 2012, 19:07
http://allegro.pl/pg51-plyta-glowna-dv- ... 86811.html
Stan wizualny:

Brak widocznych śladów napraw / ingerencji

Kolejna płyta gdzie północny wyparował, sam szukam już od dłuższego czasu do DV5 jakiejś uszkodzonej, nie naprawianej -takiej jeszcze nie trafiłem

#113 Re: Hity AlleDrogo...

by SELLKOM 6 March 2012, 02:53
Użytkownik chyba "nas" czyta...aukcja "close"... :mrgreen:

#114 Re: Hity AlleDrogo...

by Vogelek23 6 March 2012, 07:26
SELLKOM wrote:Użytkownik chyba "nas" czyta...aukcja "close"...
Użytkownik został poinformowany o błędnym opisie, dlatego aukcja została zamknięta.

#116 Re: Hity AlleDrogo...

by Vogelek23 6 March 2012, 20:48
DjDave wrote:Product Description rozwalił mnie jak paczkę groszków na chodniku
Mnie się wcale nie dziwić taki opis, skoro kolega sprzedawać być z Chiny. Sądzić, że ona używać translatorem. Poza tym sprzedawać być bardzo szczęście i napełniona pomoc człowiek.
;)

#117 Re: Hity AlleDrogo...

by arvika 9 March 2012, 00:35
http://allegro.pl/plyta-glowna-hp-dv600 ... 12799.html

Uszkodzona, ale miesiąc gwarancji rozruchowej ;)

http://allegro.pl/plyta-glowna-awaria-p ... 33225.html - sporo jak za uszkodzoną.

#118 Re: Hity AlleDrogo...

by Usunięty Użytkownik 402 12 March 2012, 01:31
,,Przedmiotem aukcji jest USZKODZONY

netbook HP mini note 2133.

Uszkodzone - płyta główna, zbita matryca

Braki - brak dysku twardego (jest koszyk i przelotka sata), zasilacza i kilku śrubek

Netbook wyłączył się i już nie wstał - świeci się dioda power, zbita matryca błyska na biało przy włączaniu.

po podłączeniu zasilacza - ładuje baterie - świeci pomarańczowa dioda.
Był w pseudo serwisie na próbie naprawy przez wygrzanie całej płyty (200oC przez 10 min) - bez skutk.

Klawiatura w stanie idealnym, obudowa gdyby nie drobne ślady po otwieraniu - też.

Kupujesz sprzęt na części - USZKODZONY, bez prawa zwrotu, za komentarz inny niż pozytywny dziękuję."

Opis mógłby wskazywać że płyta była pieczona w piekarniku :P

#119 Re: Hity AlleDrogo...

by adam1114 12 March 2012, 01:36
Klawiatura w stanie idealnym, obudowa gdyby nie drobne ślady po otwieraniu - też.

Haha ale się uśmiałem, była by w idealnym stanie, ale jednak nie.. no ehhh.

Można by napisać, samochód w stanie idealnym, gdyby nie drobna kasacja na autostradzie przy 150 .

#120 Re: Hity AlleDrogo...

by Usunięty Użytkownik 402 12 March 2012, 01:38
Ten komputer naprawiał ,,Pan Stasiu" z pod siódemki, a że akurat był w kuchni to i noże i piekarnik pod ręką były...

Re: Hity AlleDrogo...

by Google Adsense [BOT] 12 March 2012, 01:38
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).