• XBOX 360 Brak obrazu

#1 XBOX 360 Brak obrazu

przez komar 16 marca 2012, 15:52
Witam, mam Xboxa 360 Jasper X812320-003 który trafił do mnie z błędem E74, po przyciśnięciu układu HANA obraz się pokazał i było ok także zrobiłem reballing HANA i teraz mam problem, mianowicie:
Konsola się uruchamia i nie pokazuje żadnego błędu, miga cały czas zielona środkowa dioda, po przyciśnięciu przycisku synchronizacji szuka padów, ogólnie zachowuje się jakby było Ok ale nie ma obrazu.

Proszę o jakieś sugestie co może być nie tak, czy mogł sie uszkodzić HANA ale tak że konsola nie podaje błędu, a może coś innego, może ktoś się z czymś takim spotkał?

Pozdrawiam
Piotr

Re: XBOX 360 Brak obrazu

przez Google Adsense [BOT] 16 marca 2012, 15:52

#2 Re: XBOX 360 Brak obrazu

przez tellyman02 16 marca 2012, 21:07
The first thing has the Xbox been open before if still has security sticker worth reflowing GPU and hana this will only work if PCB is not warped. Any if still not working check ports last if still the same replace GPU with new.Hope this helps.

Tony

#3 Re: XBOX 360 Brak obrazu

przez Remigiusz 18 marca 2012, 20:36
Zrób reflow GPU lub jak napisał kolega powyżej, wymień GPU.

#4 Re: XBOX 360 Brak obrazu

przez komar 20 marca 2012, 11:06
GPU jak i CPU nie było jeszcze ruszane, ściągnę klej i napiszę o efektach reflow

#5 Re: XBOX 360 Brak obrazu

przez hakunamatata 1 sierpnia 2012, 11:32
Miganie srodkowej diody występuje również gdy konsola nie widzi napędu DVD. Osobiscie podmienił bym hana, w końcu ono odpowiada za wyjście obrazu.

Re: XBOX 360 Brak obrazu

przez Google Adsense [BOT] 1 sierpnia 2012, 11:32