• ps3 urwane pady

#1 ps3 urwane pady

przez jasiosnd 19 marca 2012, 22:58
Urwałem 2 pady na płycie ps3. Czy jest szansa, że są puste?Obrazek

Re: ps3 urwane pady

przez Google Adsense [BOT] 19 marca 2012, 22:58

#3 Re: ps3 urwane pady

przez jasiosnd 19 marca 2012, 23:55
majster323 wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Według mnie urwane pady wyglądają na puste. Zanim kliknę pomógł, czy ktoś jeszcze może to potwierdzić?

#4 Re: ps3 urwane pady

przez majster323 20 marca 2012, 00:10
Mi to też wygląda na puste pola.
Nie wiem czy dobrze widzę, ale na płycie po rogach układu nie ma rezystorów nastawczych (nie wiem dokładnie jak to się nazywa). Jak kolega lutuje układ - czy ściąga tą metalową blaszkę z układu? Jeśli nie to obawiam się, że kulki mogą się zlać przy wlucie...

#5 Re: ps3 urwane pady

przez jasiosnd 20 marca 2012, 10:00
Nie ma, bo je wyczyściłem i nie muszą tam być. Blaszkę termo przewodzącą ściągam, czyszczę i kładę tylko pastę termo bez kleju. Trzyma się na samych śrubach.

#6 Re: ps3 urwane pady

przez czorny 20 marca 2012, 10:10
Witam.

Proszę zaznaczyć pady, o które kolega pyta dla pewności. Te, które widze, że brakuje są NC czyli można lutować układ, ale raczej bez kondensatorów pozycjonujących bym odradzał. Jakiekolwiek rezystory czy kondensatory w obudowie 0201 będą pasować.

#7 Re: ps3 urwane pady

przez jasiosnd 20 marca 2012, 12:19
Witam.

RSX wlutowałem, płyta nie wstała! Nie wiem co poszło źle. Dodam, że płyta była kilka razy grzana, bo dopiero się uczę. Nie mam szczęscia do ps3.

Obrazek

#8 Re: ps3 urwane pady

przez Remigiusz 21 marca 2012, 20:01
Na moje oko, raczej wszystkie wyrwane pady były podpięte :(

Jaki objaw miała konsola zanim do Ciebie wpadła?

#9 Re: ps3 urwane pady

przez jasiosnd 21 marca 2012, 23:41
ylod

#10 Re: ps3 urwane pady 

przez kjedrocha 22 marca 2012, 17:14
Te dwa pady są puste. Na pewno.
Proszę porównać z fotką od Kolegi Serg0 ze wspomnianego wątku.
Trzecie kółeczko obrysowane przez Kolegę na czarno, to oczywiście nie pad, tylko przelotka pod układem akurat.

Re: ps3 urwane pady

przez Google Adsense [BOT] 22 marca 2012, 17:14