• Testery podstawek procesorów - czy warto kupić i jakie kupić?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Testery podstawek procesorów - czy warto kupić i jakie kupić?

przez DaCoPL 21 marca 2012, 12:31
Witam.

Chciałem zapytać czy warto kupić testery socket'ów CPU?
Jeśli warto to jakie? Bardzo bym prosił o konkretne modele, tak aby sprawnie móc diagnozować w miarę wszystkie lekko starsze modele laptopów (ich podstawki)

Pozdrawiam.

Re: Testery podstawek procesorów - czy warto kupić i jakie kupić?

przez Google Adsense [BOT] 21 marca 2012, 12:31

#2 Re: Testery podstawek procesorów - czy warto kupić i jakie kupić?

przez p4p 21 marca 2012, 12:36
ja posiadam chyba wszystkie i najczęściej używam S1 pod AMD ale wydatek się opłaca więc śmiało zainwestuj będziesz miał łatwiejszą i szybszą diagnozę.

Karty można kupić na portalu aukcyjnym z dużą przebitką więc może lepiej kupić bezpośrednio u chińczyka lub u kolegi willym;)

#3 Re: Testery podstawek procesorów - czy warto kupić i jakie kupić?

przez DaCoPL 21 marca 2012, 12:48
Naprowadź mnie proszę na kolegę willym. I jeśli możesz napisz ile masz testerów do cpu laptopów i ewentualnie jakie to są. Nie mogę tego rozszyfrować.

#4 Re: Testery podstawek procesorów - czy warto kupić i jakie kupić?

przez p4p 21 marca 2012, 12:59
Tutaj masz linka, najlepiej napisz mu na priv`a odnośnie samych testerów willyvmm-u1748.html

w sumie mam 6 podstawek włącznie z 6 podstawek....w cenniku z linka powyżej masz wszystko opisane

Re: Testery podstawek procesorów - czy warto kupić i jakie kupić?

przez Google Adsense [BOT] 21 marca 2012, 12:59
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).