• Podział serwis hardware na marki

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Podział serwis hardware na marki

przez Usunięty Użytkownik 402 28 marca 2012, 13:54
Tak sobie pomyślałem że można by ,,podzielić" forum hardware na marki- coś na zasadzie jak jest w schematach.
Dział poświęcony Dellom czy np HP. Wówczas jak ktoś szuka pomocy w naprawie danej marki to miał by w jednym miejscu zbiór usterek i opisów napraw. Widząc dział hardware, podobnie jak w schematach klikając na daną markę otwierało by mi tematy z nią związane. Czasem wystarczy zerknąć na podobny problem by zrealizować naprawę.

Re: Podział serwis hardware na marki

przez Google Adsense [BOT] 28 marca 2012, 13:54

#2 Re: Podział serwis hardware na marki

przez digix 28 marca 2012, 15:06
Również uważam ten pomysł za bardzo dobry.

#3 Re: Podział serwis hardware na marki

przez arvika 28 marca 2012, 15:22
Osobiście uważam to za zły pomysł. Nie ma sensu robić sztucznych działów. Kto będzie nad tym panował? Moderatorzy i tak mają pełne ręce roboty. Od wyszukiwania konkretnego problemu jest wyszukiwarka. Poza tym podział w dziale Hardware, Amatorskim? Naprawdę nie ma takiej potrzeby.

#4 Re: Podział serwis hardware na marki

przez Vogelek23 28 marca 2012, 15:36
Od strony użytkowników pomysł wydaje się dobry - tyle, że od strony technicznej takie rozbudowanie działów będzie udręką.
Już sam dział schematów (przy obecnym podziale na marki) przyprawia mnie czasem o mdłości, kiedy np. mam ustawić uprawnienia grup/użytkowników.
Poczekajmy może na wyniki ankiety, która jest obecnie ogłoszona, wtedy będę podejmował dalsze decyzje w sprawie kształtu i struktury forum.

#5 Re: Podział serwis hardware na marki

przez willyvmm 28 marca 2012, 15:53
Także uważam że taki podział nie wniesie nic dobrego, chociażby z tego powodu że opisy napraw B. często niewiele się różnią niezależnie od platformy ... nie wspominająć już o tym że taka sama platforma może być użyta w sprzętach różnych marek.

#6 Re: Podział serwis hardware na marki

przez Usunięty Użytkownik 402 28 marca 2012, 18:27
Wiem że mechanizm forum to skomplikowane narzędzie i każda modyfikacja to udręka. Jednak każdy sprzęt ma jakieś tam typowe powtarzalne usterki i gdyby był podział na marki to takie szczególne typowe przypadki można by podkleić jako spis. Wiem, jest dział z poradnikami, ale mało poradników powstaje względem problemów w dziale hardware.
Być może niektóre problemy nie będą się dublować.
To tylko takie luźne przemyślenia.

#7 Re: Podział serwis hardware na marki  [ROZWIĄZANY]

przez Vogelek23 3 czerwca 2012, 03:36
Po intensywnych rozważaniach wszelkich "za i przeciw" oraz wzięciu pod uwagę wyników ostatnich ankiet, będziemy jednak iść w kierunku minimalizacji ilości subforów.
Jak już pisałem wyżej - rozbudowa, jaką proponuje Kolega LAZY, byłaby (od strony obsługi forum) koszmarem zarówno dla mnie, jak i dla moderatorów. Forum nie jest, póki co, na tyle rozbudowane, abyśmy ilością moderatorów i adminów zechcieli doganiać np. Elektrodę.

Temat uważam zatem za wyczerpany.

Re: Podział serwis hardware na marki  [ROZWIĄZANY]

przez Google Adsense [BOT] 3 czerwca 2012, 03:36