• jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

przez indicheq 1 kwietnia 2012, 22:56
Witam.

Chciałbym się zaopatrzyć w karty diagnostyczne POST do laptopów i desktopów. Niestety nie mam za dużego doświadczenia w tych urządzeniach i chciałbym prosić Kolegów, z większym pojęciem w tej kwestii o pomoc w wyborze dobrych kart.
Maksymalny budżet to około 200zł. Mogą koledzy zaproponować też coś droższego w celu poglądowym.

Spotkałem się na allegro z takim czymś, widziałem też na forum, że ktoś zamawiał takie karty.

http://allegro.pl/najlepsza-karta-diagn ... 50921.html

Co koledzy myślą o tym?

Re: jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

przez Google Adsense [BOT] 1 kwietnia 2012, 22:56

#2 Re: jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

przez demeo 2 kwietnia 2012, 00:11
Sprzęt warty swojej ceny, polecam.

Lecz polecam kupować od sprawdzonego/firmowego sprzedawcy, który w razie problemu zrealizuje gwarancję.

--
Pozdrawiam,
demeo

#3 Re: jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

przez indicheq 2 kwietnia 2012, 09:28
Prosiłbym o namiary na takowego sprzedawcę.

Pozdrawiam.

#4 Re: jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

przez demeo 2 kwietnia 2012, 09:37
Proszę użyć wyszukiwarki na allegro.

--
Pozdrawiam,
demeo

#6 Re: jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów? 

przez meloow 2 kwietnia 2012, 15:50
indicheq mam sprawdzonego handlarza w Singapurze (ma sklep online) ta karta z linka u niego jest za 19$ :)

#7 Re: jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

przez jokeroo 2 kwietnia 2012, 21:08
A jaka jest różnica pomiędzy kartami z linków powyższych a tą LINK.Bo na pierwszy rzut oka to kości sa różne, co nie znaczy że gorsze, ma ktoś może rozeznanie w temacie ?

#8 Re: jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

przez demeo 2 kwietnia 2012, 21:20
Zdublowany wyświetlacz w celu łatwiejszych odczytów przy trudnym dostępie do karty.

--
Pozdrawiam,
demeo

#9 Re: jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

przez jokeroo 2 kwietnia 2012, 21:27
Ale funkcjonalość jednakowa do powyższych mniemam?

#10 Re: jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

przez demeo 2 kwietnia 2012, 21:37
Nie widzę innych różnic, ponad to co napisałem w swoim ostatnim poście.

--
Pozdrawiam,
demeo

-- poniedziałek, 2 kwietnia 2012, 21:37 --

Nie widzę innych różnic, ponad to co napisałem w swoim ostatnim poście.

--
Pozdrawiam,
demeo

Re: jaką kartę diagnostyczną do desktopów i laptopów?

przez Google Adsense [BOT] 2 kwietnia 2012, 21:37