• Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by willyvmm 17 August 2011, 16:35
Przy próbie dodania podpisu/sygnaturki otrzymuje następujący komunikat:

Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

W Regulaminie nie doczytałem się nic na ten temat. Jakie kryteria należy spełnić aby mieć możliwość posiadanie własnego podpisu/syganturki ??

Pozdrawiam.

Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by Google Adsense [BOT] 17 August 2011, 16:35

#2 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by gathor 17 August 2011, 16:42
W tym momencie osoby uprawnione do posiadania podpisu muszą mieć status "Serwisant", "VIP", "Moderator" lub "Administrator".

#3 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by Vogelek23 18 August 2011, 19:48
W niedalekiej przyszłości się to zmieni - każdy użytkownik będzie mógł mieć podpis, który "wykupi" za odpowiednią ilość punktów.

#4 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by willyvmm 19 August 2011, 18:22
Nie wiem jakie są intencje Administracji, ale może lepiej odrazu wprowadzić opłaty za korzystanie z forum i będzie przynajmniej wszystko jasne.
Bo przepraszam, ale jak ktoś uploaduje schematy (A jest coraz ciężej znaleźć coś czego nie ma jeszcze) poto żeby za zdobyte punkty downloadować nowe - jest to ok - pomijając skończoną bazę schematów. Ale żeby za punkty "kupować" takie rzeczy - to już za dużo.

#5 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by arvika 19 August 2011, 18:35
Może to złe porównanie, ale na elektrodzie to dobrze działa (wykupuje tam podpis punktami). Poza tym z tego co ostatnio wyczytałem, ma zostać zmieniona punktacja postów na forum więc nie tylko schematami można będzie "opłacać" podpis.

#6 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by willyvmm 19 August 2011, 18:54
Wszystko się zgadza, ale nie można porównywać elektrody gdzie punktacja jest jakieś 10 razy wyższa i jakby nie patrzeć można tam punktów sobie nabić szybciutko.
Tutaj punkty są naprawdę cenne i jest o nie trudno, a biorąc pod uwagę skończoną liczbę schematów ... mam nadzieję że zmiana punktacji poprawi to.

Przy okazji punktów, warto by było pamiętać w bazie za które downloady były pobrane punkty, aby przynajmniej przez jakiś czas można było pobrać ten sam schemat drugi raz (nie jestem pewien czy jest takie coś). A drugie przydała by się informacja przed pobraniem że "kosztuje" ono tyle i tyle punktów.

#7 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by gathor 20 August 2011, 09:50
Wszystko się zgadza, ale nie można porównywać elektrody gdzie punktacja jest jakieś 10 razy wyższa

Dokładnie 20cia razy wyzsza, ale płaci się tam punktami za założenie nowego tematu, a tutaj nie.
willyvmm wrote:biorąc pod uwagę skończoną liczbę schematów

Daleko nam jeszcze do ukończenia listy schematów.
willyvmm wrote:nie jestem pewien czy jest takie coś

W chwili obecnej nie ma takiej możliwości.
willyvmm wrote:A drugie przydała by się informacja przed pobraniem że "kosztuje" ono tyle i tyle punktów.

Informacja od zawsze jest na forum. Wystarczy kliknąć "Punkty", a następnie "Informacje".

#8 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by Vogelek23 20 August 2011, 10:04
willyvmm wrote:Przy okazji punktów, warto by było pamiętać w bazie za które downloady były pobrane punkty, aby przynajmniej przez jakiś czas można było pobrać ten sam schemat drugi raz (nie jestem pewien czy jest takie coś). A drugie przydała by się informacja przed pobraniem że "kosztuje" ono tyle i tyle punktów.

Pierwsze - będzie zrealizowane wraz ze zmianami punktacji załączników.
Drugie - informacja o "koszcie" załącznika będzie widniała dodatkowo w pasku załącznika lub pokaże się w oknie zatwierdzenia pobrania.

#9 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by willyvmm 20 August 2011, 10:08
Chodziło mi bardziej o przypadkowe kliknięcie na załącznik, aby było np jakieś okienko z potwierdzeniem że chcę pobrać dany plik i że kosztuje to ileśtam punktów.
Każdemu chyba zdażyło się przypadkowe kliknięcie na załącznik którego nie potrzebuje ...

#10 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by Vogelek23 21 August 2011, 18:18
willyvmm wrote:Chodziło mi bardziej o przypadkowe kliknięcie na załącznik, aby było np jakieś okienko z potwierdzeniem że chcę pobrać dany plik i że kosztuje to ileśtam punktów.

Być moze taka plansza z informacją o "cenie" pliku i potwierdzeniu ściągnięcia będzie utworzona, ale nic nie obiecuję - wszak jest wiele pilniejszych i ważniejszych rzeczy do zrobienia.

willyvmm wrote:Każdemu chyba zdażyło się przypadkowe kliknięcie na załącznik którego nie potrzebuje

Mnie się to jeszcze nie zdarzyło, a jestem osobą dość szybko i intensywnie korzystającą z komputera (dzięki dużej prędkości łącza).

#11 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by Vogelek23 1 November 2011, 19:30
willyvmm wrote:Przy okazji punktów, warto by było pamiętać w bazie za które downloady były pobrane punkty, aby przynajmniej przez jakiś czas można było pobrać ten sam schemat drugi raz (nie jestem pewien czy jest takie coś).
Od dziś taka funkcja działa.
Każdy plik można pobrać nieograniczoną ilość razy w ramach punktów, pobranych przy pierwszym ściągnięciu danego pliku.
Uwaga! Powyższa funkcja ma zastosowanie dla plików pobranych od chwili jej wdrożenia - przyjmujemy zatem, że jest to czas napisania niniejszej informacji.

#12 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by marek216 21 January 2012, 08:14
No to lecicie po bandzie - dlaczego :?: :

- elektroda jest forum wielotematycznym więc możliwości wypowiedzi są o wiele większe ( nie zawsze to jest plus, ale jednak ) więc zdobywanie punktów jest prostsze
- na elektrodzie nie we wszystkich działach płaci się punktami za założenie tematu inna sprawa że "cena" jest różna w zależności od działu
- na elektrodzie każdy dostaje darmowy transfer co miesiąc, jak go przekroczy to mu za pobieranie punktów ubywa
- no i najważniejsze: baza schematów na elektrodzie jest o x GB większa
- nie przesadzę jak stwierdzę, że połowa bazy na tym forum pochodzi z elektrody
- na elektrodzie można kupić punkty i zamieścić podpis

Wiem, wiem nie będzie punktów za SMS bo nie chcecie wypływu schematów. To żadne ograniczenie - możecie mi wierzyć. W sumie to forum leci w "plecy" bo schematy można odkupić prywatnie od użytkowników lub nawet prześlą je za free. To z własnego doświadczenia.

#13 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by Macpod 21 January 2012, 11:04
No to Koledze polecam wrócić na elektrodę. Co do schematów z tej strony... Polecam raczej przejrzeć i porównać, a głupot nie pisać.
Wątpię by chociaż jeden schemat pochodził z niej, a nie wątpię, że na pewno mają jakieś z tego forum. Wystarczy zobaczyć daty. Co do ilości i "wartości" nie wspomnę.
To forum nie jest tak rozbudowane i większości to odpowiada.
A co do punktów, osoby które wstawiają schematy zgadzają się z obecnym systemem, a to chyba te osoby mają tu najwięcej do powiedzenia.

#14 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by Vogelek23 23 January 2012, 23:48
marek216 wrote:No to lecicie po bandzie - dlaczego
Hmm... Zdaje się, że zarabianie na dokumentacji poufnej (vide SMS-y na elektrodzie) można by było (z pewnym wysiłkiem) podciągnąć pod paserkę. Kto tu zatem "leci po bandzie"...?

marek216 wrote:- elektroda jest forum wielotematycznym więc możliwości wypowiedzi są o wiele większe ( nie zawsze to jest plus, ale jednak ) więc zdobywanie punktów jest prostsze
A to forum jest nastawione na jakość, a nie na ilość - wystarczy poczytać stosy porad typu "wygrzej w piekarniku", a także prywatne wiadomości od administracji, w odpowiedzi na zwrócenie uwagi na odrzucanie raportów takich wiadomości - cytuję z pamięci: "skoro użytkownikowi to pomogło, to raport był bezzasadny".

marek216 wrote:na elektrodzie nie we wszystkich działach płaci się punktami za założenie tematu inna sprawa że "cena" jest różna w zależności od działu
Może więc wprowadzić takie "płatności" tutaj...? Tylko kogo będzie stać na rozwiązywanie swoich problemów?

marek216 wrote:na elektrodzie każdy dostaje darmowy transfer co miesiąc, jak go przekroczy to mu za pobieranie punktów ubywa
Tutaj natomiast każdy może ściągnąć plik nieograniczoną ilość razy w ramach jednej "opłaty punktowej", czego nie ma na elektrodzie. Ponadto, na elektrodzie płaci się punktami za ściągnięcie własnych załączników, czego tutaj także nie ma.

marek216 wrote:no i najważniejsze: baza schematów na elektrodzie jest o x GB większa
A co najmniej 80% tej bazy jest dostępne w internecie za darmo i bez płacenia punktami.

marek216 wrote:nie przesadzę jak stwierdzę, że połowa bazy na tym forum pochodzi z elektrody
To jakiś ponury żart...?

marek216 wrote:na elektrodzie można kupić punkty i zamieścić podpis
Tutaj nie ma już możliwości zakupu punktów, bo w ten sposób sporo cwaniaków i kombinatorów wyprowadziło schematy na inne fora (w tym na elektrodę) głównie po to, by zabłysnąć. Co do podpisu - na tym forum będzie on "płatny" jednorazowo - a nie co jakiś czas, jak to jest na elektrodzie.

Kolego marek216 - proszę przede wszystkim nie porównywać obu forów, bo zasadniczo różnią się one od siebie. Ponadto proszę na siłę nie próbować zmieniać obecnego kształtu forum na "elektrodowe". Nawet za cenę utraty ewentualnych wpływów z reklam czy SMS-ów, nie zmienię dobrego jakościowo forum na "popelinę dla dzieci neostrady".

#15 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by marek216 24 January 2012, 08:23
nie zmienię dobrego jakościowo forum na "popelinę dla dzieci neostrady".

I chwała ci za to !

A to forum jest nastawione na jakość, a nie na ilość - wystarczy poczytać stosy porad typu "wygrzej w piekarniku", a także prywatne wiadomości od administracji, w odpowiedzi na zwrócenie uwagi na odrzucanie raportów takich wiadomości - cytuję z pamięci: "skoro użytkownikowi to pomogło, to raport był bezzasadny".

Nad tym też ubolewam ale Administracji znudziły się tarcia z userami, którzy twierdzą że im pomogło. Wszystko co możemy to pisać pod tym że tak się nie naprawia.

Sorki za offtop.

#16 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by Vogelek23 26 May 2012, 03:08
willyvmm wrote:Chodziło mi bardziej o przypadkowe kliknięcie na załącznik, aby było np jakieś okienko z potwierdzeniem że chcę pobrać dany plik i że kosztuje to ileśtam punktów.
Ta funkcja również jest już wdrożona: nowa-funkcja-czy-blad-t15706.html

#17 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.

by Vogelek23 26 February 2017, 01:37
willyvmm wrote:Ale żeby za punkty "kupować" takie rzeczy - to już za dużo.
Za punkty kupisz sygnaturę, w której możesz zamieścić swoją reklamę (co prawda tylko tekstową, ale zawsze to link na forum z dobrą pozycją w wyszukiwarkach). Zatem wydając np. 10 czy nawet 50zł, tak naprawdę kupujesz dożywotnią reklamę swojej firmy/organizacji/czegokolwiek oraz pozycjonowanie dodanego linku. Czy to za dużo? No chyba, że chcesz mieć możliwość dodania podpisu za darmo, ale bez opcji dodawania w nim linków?

#18 Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.  [SOLVED]

by Vogelek23 20 July 2022, 20:57
Jako, że przez ponad 11 lat w temacie podpisu nic się nie zmieniło (i raczej już nie zmieni), zamykam ten wątek.

Re: Podpis/Sygnatura - Nie masz uprawnień do posiadania podpisu.  [SOLVED]

by Google Adsense [BOT] 20 July 2022, 20:57