• Źle zrealizowane zamówienie - brak konsekwencji dla Dostawcy?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale dozwolone są wyłącznie dyskusje dotyczące zagadnień prawnych.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych.
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy, nie pomawiamy.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Źle zrealizowane zamówienie - brak konsekwencji dla Dostawcy?

przez disease2kowalski 28 maja 2012, 12:38
Koledzy.
Po raz kolejny spotykam się z problemem, gdzie zamawiając sprzęt i oczekując jego realizacji na dzień następny wychodzi coś złego:
CASE A:
1. zamawiam nowy towar x o właściwościach y i ilości z.
2. przychodzi towar ffff o właściwosciach (2/3)x w ilości z.
3. wymiana towaru przeciąga się już 2 tygodnie. Ciągle przysyłają coś nie takiego... a to bo nie mają a to bo nie dojechały a to wyszły takie jak miały być a dojechały inne...
za towar zapłacono gotówką...

CASE B:
Allegro.. W opisie wyślemy w 24h.. mija tydzień towaru nie ma...

co radzicie w takich przypadkach?
Ja chyba zacznę szukać firmy która wyegzekwuje mi odszkodowania.
Nie mogę wystawić klientowi faktury za coś co nie jest dokończone a za co zapłaciłem np 6 tyś gotówką..
Znacie takie dobrze egzekwujące firmy??

Re: Źle zrealizowane zamówienie - brak konsekwencji dla Dostawcy?

przez Google Adsense [BOT] 28 maja 2012, 12:38
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).