• Oscyloskop HANTEK DSO8060 opinie użytkowników

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Oscyloskop HANTEK DSO8060 opinie użytkowników

przez WIOLAD 30 maja 2012, 14:24
Witam,
Chciałam zakupić oscyloskop Hantek DSO8060 do serwisowania laptopów.
Mam pytanie do użytkowników tego sprzętu o opinie odnośnie tego urządzenia.
Ewentualnie inną propozycję.

Re: Oscyloskop HANTEK DSO8060 opinie użytkowników

przez Google Adsense [BOT] 30 maja 2012, 14:24

#2 Re: Oscyloskop HANTEK DSO8060 opinie użytkowników 

przez bartek9209 30 maja 2012, 15:03
Wygodny w użyciu, dobrze wyposażony w standardzie. Sam używam tego sprzętu i sądzę, że jest wart swojej ceny.

Ostatnio edytowano 30 maja 2012, 17:06 przez Vogelek23, łącznie edytowano 1 raz. Powód: Poprawiłem błędy ortograficzne - pierwszy i ostatni raz.

#3 Re: Oscyloskop HANTEK DSO8060 opinie użytkowników

przez adam1114 30 maja 2012, 15:10
Generalnie sprawdza się ok, w trybie multimetru automat jest wolny, ale ja go jako multimetru nie używam. Z plusów na pewno długo działająca bateria, przenośność i mały rozmiar. Jednak ja go kupiłem uszkodzonego za mniejsze pieniądze, jeśli miał bym wydawać tyle ile kosztuje nowy, zastanowił bym się nad tym -
RIGOL DS1052e, gdzie pewne wersje softu można zmienić na 100 MHz.
http://www.youtube.com/watch?v=R2dGKcMtAvg
i jeszcze to http://www.youtube.com/watch?v=sO5iGwHpmHc

#4 Re: Oscyloskop HANTEK DSO8060 opinie użytkowników

przez marek216 30 maja 2012, 16:47
Mam RIGOL DS1052e i jeszcze nie musiałem go "przestrajać".
Jest tańszy o kilka setek a i tak nie wykorzystuję wszystkich jego funkcji.
Przemyśl czy faktycznie potrzebujesz taki kombajn.

#5 Re: Oscyloskop HANTEK DSO8060 opinie użytkowników

przez willyvmm 30 maja 2012, 17:37
Też polecam Rigola. W tej klasie cenowej nie ma konkurencji.

#6 Re: Oscyloskop HANTEK DSO8060 opinie użytkowników

przez WIOLAD 21 czerwca 2012, 15:08
Zdecydowałam się na DSO8060, dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Re: Oscyloskop HANTEK DSO8060 opinie użytkowników

przez Google Adsense [BOT] 21 czerwca 2012, 15:08