• Oferia - naprawa po kosztach części...?

Правила форума:Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).

#1 Oferia - naprawa po kosztach części...?

от Vogelek23 14 Июнь 2012, 16:15
Witam,

Na portalu, który podobno ma promować profesjonalistów, znalazłem coś takiego:

Изображение

Na czerwono pozwoliłem sobie zaznaczyć ważniejsze fragmenty.
I pytanie do Was - jak za 340zł brutto wykonać naprawę na nowym chipsecie, pokryć koszty kuriera w obie strony, odprowadzić podatek i jeszcze cokolwiek na tym zarobić? Bo ja, powiem szczerze, nie mam pojęcia... :)

Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от Google Adsense [BOT] 14 Июнь 2012, 16:15

#2 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от pijan4 14 Июнь 2012, 17:10
Witam

Był dzisiaj u mnie klient z S96S i zapytał o wymianę układu na nowy w tym laptopie więc podałem mu rzetelną kwotę z 12 miesięczną gwarancją. Klient wyciągnął telefon i zadzwonił do jakiegoś serwisu z Katowic(może to ten sam co z oferty). Powiedziano mu że z nowym układem to koszt 350zł na gotowo.

Okazało się że wymieniają na nowy chip w cenie 350zł z miesięczną gwarancją.

#3 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от novitech 14 Июнь 2012, 18:15
W trakcie tych 12 miwsięcy podgrzeje rdzeń 6-9 razy i okres gwarancji minie :).

#4 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от zatronik1 14 Июнь 2012, 18:32
Cóż ten rynek działa jak każdy inny. A czy jest możliwa taka oferta? jest np. oferent ma kradzione układy ;)

#5 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от marek216 14 Июнь 2012, 20:54
Oferia to przekręt taki sam jak allegro.
Nie ma znaczenia jakość tylko cena a debile oszukując klienta obniżają ceny za podobno wykonane usługi.
Podając realne ceny nawet nie masz szans na kontakt telefoniczny.

#6 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от matisblu 14 Июнь 2012, 21:16
Może mają zapas pewnych "pisanek". Lub Chińczyk który ma restaurację w pobliżu czasem jeździ w rodzinne strony i przywozi co nie co.

#7 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от Vogelek23 14 Июнь 2012, 21:48
Podlinkuję ofertę z tematu, aby można było śledzić ją na bieżąco.
http://oferia.pl/zlecenie/item398737-na ... alling-bga

W tym konkretnym modelu "siedzi" G86-730-A2 (8400M GS) - no, to rzeczywiście 771-nka tu pasuje, jak ulał:

Изображение

Podkreśliłem także inne, interesujące fragmenty.
A "Procompany1" zmienił nieco front - ciekawe, jak wybrnie z tej 24-miesięcznej gwarancji ;)

#8 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от marek216 15 Июнь 2012, 16:39
Łukasz przekonaj mnie, że wierzysz w te opowieści dziwnej treści :)

Oferia to słupek ogłoszeniowy wykorzystywany często przez chorych ludzi do zabijania rynku przy jednoczesnym robieniu wała z klienta.
Jak wspomniałem nikt kto poda realną cenę nie ma szans na otrzymanie zlecenia bo klient szuka "byle taniej".

#9 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от p4p 15 Июнь 2012, 20:59
Te zlecenie wygląda mi na "fake" bo jak na Kowalskiego przystało nie pisze nazwy karty graficznej tylko symbol układu. Mnie się jeszcze nie zdarzyło, żeby klient przyszedł zapytać o koszt wymiany G86-631-a2;)

#10 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от marek216 15 Июнь 2012, 21:08
p4p писал(а):Mnie się jeszcze nie zdarzyło, żeby klient przyszedł zapytać o koszt wymiany G86-631-a2;)

A mnie się dokładnie dzisiaj tak trafiło. Fora robią swoje.

#11 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от matisblu 15 Июнь 2012, 21:29
I pewnie stwierdził że kolega liczy jak za mokre zboże :)

#12 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от marek216 16 Июнь 2012, 06:24
matisblu писал(а):I pewnie stwierdził że kolega liczy jak za mokre zboże :)

Nie, wytłumaczyłem na czym polega różnica pomiędzy naprawą, a "naprawą".
Cena kostki podana w formie widełek ( bo już miałem kompa wyłączonego ) była akceptowalna - rozumiał doliczenie kosztów wysyłki oraz marżę.

Nie zawsze klient to hiena czy matoł.

#13 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от VIPSC 20 Июнь 2012, 20:51
Oferia to nic więcej jak licytacja kto bardziej i za mniejsze pieniądze się zeszmaci.
Słowa może i troszke za mocne ale tak niestety jest.
Próbowałem tam kiedyś wrzucić pare ofert ale zawsze znalazł się "specjalista" który zrobił to za pół darmo, da "co najmniej rok gwarancji" i jeszcze dojedzie do klienta :)

#14 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от matisblu 20 Июнь 2012, 22:31
Opalarki nie przeskoczysz a klient ewentualnej (pewnej) naprawy gwarancyjnej nie wyegzekwuje. Jak w serwisie gwarancyjnym GSM, 3 naprawa = zalany tel.

#15 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от PiTTer 22 Март 2013, 11:55
"Nasi specjaliści w takim punkcie jak serwis notebooków posiadają dużą wiedzę na temat laptopów i z pewnością będą mogli udzielić koniecznej porady użytkownikowi, który pojawi się z każdą usterką w swoim laptopie, choćby jeśli by ta usterka miała być wielkim wysiłkiem." :-)

http://oferia.pl/wykonawca/michal-konskowolski/269953

#16 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от marek216 22 Март 2013, 12:02
Uwielbiam takie reklamy. Zero danych firmy i kontakt tylko komórka.
O ile się zakładamy że zdjęcie jest "pożyczone" ?

-- Dodano: piątek, 22 marca 2013, 13:05 --

Dobra nie zakładam się bo przegracie :)
20 sekund z wyszukiwarką obrazków google :)

Hańba wam głupie ogłoszeniodawcy ( pisownia zamierzona - Julianowa ;) ) - myślenie nie boli.
Chwała uczciwym serwisantom !

#17 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от PiTTer 22 Март 2013, 13:43
Adres jest: http://oferia.pl/user_lokalizacja/id/269953
Zastanawiają mnie te dobre oceny po wykonaniu napraw, skoro zdjęcie stacji pożyczone.

#18 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от marek216 22 Март 2013, 15:45
Kto czytał komentarze ?
Naprawił sprzęt w niedziele w ciągu 2h

i kolejny
Naprawę dokonał od ręki w pół godziny,

Mistrzu świata ;)

#19 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от kbrygola 24 Март 2013, 20:05
marek216 писал(а):O ile się zakładamy że zdjęcie jest "pożyczone" ?

Oczywiście że "pożyczone". Numer tel z oferty znajduje się też na stronie Kolegi któremu "pożyczanie" zdjęć zostało udowodnione tutaj:
viewtopic.php?p=83808#p83808

#20 Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от PiTTer 3 Апрель 2013, 08:38
"Zlecę wymianę układu graficznego (wymianę, nie rebailing) w wadliwym laptopie HP dv6153ea. Padła karta graficzna (laptop włącza się dając na początku sygnał uszkodzonej grafiki) - nie ma obrazu na wyświetlaczu."

Jedna z ofert:

"2013.03.19: Witam serdecznie. Nazywam się Daniel Maczuga. Zlecenia podejmę się do zaraz. Tylko praca zdalna. W cenie odesłanie kurierem. Nie wiem jaka jest to karta graficzna więc nie znam jaka będzie cena nowe. Myślę jednak że w tej kwocie się zmieścimy ze wszystkim. Zapraszam. Kontakt: .......... Pozdrawiam. 300 zł za całość"

A tu profil tego pana na Oferii:
"Witam serdecznie.
Nazywam się Daniel Maczuga. Tworzę strony internetowe w CMS Joomla. Zajmuję się sprzedażą profesjonalnych szablonów wysokiej jakości. Szablony:
- Flash,
- Joomla,
- Wordpress,
- VirtueMart,
- Magento,
- PrestaShop.
- aukcji allegro,
- wizytówki

Moje portfolio: ...........
E-mail: ............

Zapraszam do współpracy. Jestem otwarty na propozycje i negocjacje.
Słowa kluczowe: Strona internetowa, CMS Joomla, szablony Wordpress, szabony Joomla, szablony PrestaShop, szablony Magento, wizytówki, grafika" :-) :-) :-)

Re: Oferia - naprawa po kosztach części...?

от Google Adsense [BOT] 3 Апрель 2013, 08:38
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).