• Karta diagnostyczna, czy kotoś tego używał.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

Re: Karta diagnostyczna, czy kotoś tego używał.

przez Google Adsense [BOT] 21 czerwca 2012, 16:26

#3 Re: Karta diagnostyczna, czy kotoś tego używał.

przez novitech 21 czerwca 2012, 17:16
Nie chodzi mi o cene tylko czy jest to coś warte?

#4 Re: Karta diagnostyczna, czy kotoś tego używał. 

przez michal3411 21 czerwca 2012, 19:04
Cóż mogę napisać jeden komputer zdiagnozowany, i na tym koniec.
Karta coś pokazała, usterka nie pasowała do kodu karty, problem z grafiką, a wyrzucała coś o pamięci.

W sumie to leży, nie mam na tyle IBM.

Człowiek kupi i w sumie niewielkie zastosowanie (jak dla mnie).

#5 Re: Karta diagnostyczna, czy kotoś tego używał.

przez adam1114 21 czerwca 2012, 19:20
Lepiej kup już taką co ma oprócz innych magistrali, także I2C dla IBMa, a nie tylko dla samego IBMa, większy pożytek z takiej multi.

#6 Re: Karta diagnostyczna, czy kotoś tego używał.

przez VIPSC 21 czerwca 2012, 19:43
Niech sobie kolega da z tym spokój.
Za te pieniążki lepiej kupić sobie parę piwek :)
U mnie podobnie jak u kolegi powyżej, parę razy podłączyłem w celu diagnozy, karta wskazała mi coś kompletnie innego od stwierdzonej usterki (głównie mostek południowy).
Teraz leży na półce i się kurzy.

Pozdrawiam

Re: Karta diagnostyczna, czy kotoś tego używał.

przez Google Adsense [BOT] 21 czerwca 2012, 19:43