Re: Programator SPI AJAWe 208
by Google Adsense [BOT] • 8 September 2010, 01:25
Rzuciło mi się w oczy, że konstrukcja ta programuje tylko wybrane lecz najpopularniejsze układy. Aktualnie większość płyt głównych bazuje na MX i Winbond, które ten programator obsługuje. Najciekawsze jest to, że nie tak jak inne programatory SPI jest on na port COM a w nowych płytach głównych nie montują już LPT a COM tak. Też zastanawiałem się nad kupnem, ale w wersji rozszerzonej jest to dość drogie a taki programator można zmontować samemu za kilka złotych.
Zamówiłem omawiany programator i jak na razie jestem bardzo zadowolony błyskawiczna wysyłka, szczegółowa instrukcja oraz program do testowania samego programatora, po prostu porządna firma z fachowym podejściem do sprawy. Niestety nie mogę tego powiedzieć o firmie Eliptor sprzedającej Universal Flash Programmer v6.03. Dostałem programator z połatanymi ścieżkami oraz z nieodpowiednim gniazdem zasilania. Niedawno padł. Osoba odbierająca telefon z łaską się zgodziła żebym odesłał go i powiedziała że zajmie się nim dopiero za 2 tygodnie bo teraz nie ma czasu.
Re: Programator SPI AJAWe 208
by Google Adsense [BOT] • 23 June 2011, 11:30
Similar Topics |
---|
Acer N19H1 | NB8609_PCB_MB_V4 | Uruchamia się, brak obrazu - Problem z SPI [SOLVED] |
Programator SVOD3 nie komunikuje się z IT8227E-128 |