• Hity AlleDrogo...

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#141 Re: Hity AlleDrogo...

by michal3411 24 April 2012, 21:36
Panowie nie chcę psioczyć, ale jedną z tych kart (opisane przez LAZY) kupiła osoba niepełnoletnia.

Jakie dajecie szanse chłopakowi czy ta karta działa, bo ja żadne.
Napiszę nawet więcej, założenie jej do komputera może się źle dla niego (komputera) skończyć.
Zdaję sobie sprawę, że to dział na wesoło, ale nie oczekuję odpowiednich komentarzy.
Jeśli jest takowa konieczność skomentowania tego przez użytkowników w innym dziale, to proszę skopiować, lub przenieść temat do działu prawnego.
Was o interwencję nie proszę, ja sam z tym użytkownikiem się skontaktuję (kupującym).

13.05.2012: No i lipa nie wystawił komentarza.

http://allegro.pl/karta-graficzna-gefor ... 85301.html

Sprzedający EVERNEX

Image

Re: Re: Hity AlleDrogo...

by Google Adsense [BOT] 24 April 2012, 21:36

#142 Re: Hity AlleDrogo...

by amorphe 28 April 2012, 14:54
Zauważyłem taką aukcję:

Image

i zaintrygowany nowymi używanymi BGA w cenie 1 zł "wlazłem na nią".
Początek opisu tak mnie zdezorientował, że sobie darowałem... ;)

Reballing

układów graficznych do laptopów w cenie:

grafika zintegrowana - 129 zł

grafika dedykowana - 99 zł

z wymianą układu na nowy

#144 Re: Hity AlleDrogo...

by SELLKOM 15 May 2012, 17:53
No to teraz ja mam coś co was zainteresuje :mrgreen:

Nie mogłem się powstrzymać, rozpocząłem bój na tej aukcji...
http://allegro.pl/asus-g73jh-i2299765248.html
Ale niestety cena mnie powoli przerosła...odpuściłem...
Dziś jakie było moje zdziwienie ;)
Oto G73 znowu pojawiła się na Alledrogo :lol:
http://allegro.pl/asus-g73jh-i2349666079.html

Nie wytrzymałem i napisałem kolesiowi...
"...Przynajmniej byś się postarał i zrobił nowe zdjęcia to raz a dwa na żywca kłamać na aukcji też jest nie zdrowo...
Kupie , udowodnię Ci że nie jesteś pierwszym właścicielem tego laptopa i co...?
Dla odświeżenia pamiątek...
http://allegro.pl/asus-g73jh-i2299765248.html

Zmień opis chociażby bo pół serwisowej polski ma z Ciebie pożywkę...
Napisz " ..kupiłem laptopa za 1 325,00 zł w dniu 1 maja..., powyciągałem co się da, powsadzałem co tylko się dało uszkodzonego, płyta potraktowana opalarką taty nie zadziałała, to sru dalej na Allegro..."..."

:frustry:

#145 Re: Hity AlleDrogo...

by PiTTer 16 May 2012, 14:17
SELLKOM wrote:Napisz " ..kupiłem laptopa za 1 325,00 zł w dniu 1 maja..., powyciągałem co się da, powsadzałem co tylko się dało uszkodzonego, płyta potraktowana opalarką taty nie zadziałała, to sru dalej na Allegro..."..."

Ha, ha.. Dobrze mu Kolego napisałeś, jest zbyt wielu takich cwaniaczków na Allegro.

#146 Re: Hity AlleDrogo...

by Usunięty Użytkownik 402 26 May 2012, 14:55
http://allegro.pl/cyfrowy-telewizor-lap ... 06138.html

Nie wiem czy to czasem nie jakaś prowokacja :P

,,Laptop posiada świetne parametry - bardzo nowoczesny dobry, nowoczesny procesor INTELA oraz duża ilość RAM-u, które zapewniają w pełni komfortową pracę jak i rozrywkę, pakiety biurowe edytory tekstu czy grafiki, filmy i gry - ze wszystkim radzi sobie znakomicie"

Zapytałem pana:
ja:
Witam, kolega poprosił mnie bym zapytał jaką kartę graficzną ma ten komputer bo ma kilka gier i nie wie czy będzie działać. Jaki program operacyjny jest w tym komputerze i czy jest legalny z licencją. Ile miejsca zajmuje zgrany z tv film? Pamięć operacyjna i dysk to dużo czy mało? On najwięcej gra w starkrafta.

pan:
system windows home edition - jest nalepka wiec legalny, karta graficzna - w laptopach to sie zupelnie inaczej oblicza - to że ma ileś tam pamieci i teoretycznie powinno wystarczyc nie znaczy, że w praktyce wystarczy - prosze mi podac ktora to wersja starcrafta to postaram sie sprawdzic czy bedzie chodził na laptopie

ja:
star craft 2 wings of liberty to ostatnio ogrywa.

pan:

wg. danych z internetu powinno pójść, ale nie ma pewności, mam siemensa,
na którym powinna ładnie śmigać, bo to już dużo nowszy model o sporo
lepszych parametrach ale kosztowałby 850zł - z tym że tutaj już bym po
prostu ściagnal tą grę i sprawdził czy działa bo wiadomo że to już
wieksze pieniadze ilepiej miec pewność

#147 Re: Hity AlleDrogo...

by Lakier88 26 May 2012, 15:26
Kiepski z niego marketingowiec. Powinien wiedzieć, że 512mb lepiej brzmi dla laika niż 0,5gb :)

#148 Re: Hity AlleDrogo...

by marek216 26 May 2012, 19:10
Ogromny dysk 60 gigabajtowy

Umarłem ze śmiechu. Obecnie na 2 TB ledwo się mieszczę a filmów i gier nie mam :(

#149 Re: Hity AlleDrogo...

by delp 26 May 2012, 21:31
Kupiłem sobie DV5 uszkodzoną.

Cytat z opisu aukcji
"Sprzęt pochodzi z zagranicy, sprzedaję go jako uszkodzony, na tzw. części. Nie posiadam ładowarki. Po sprawdzeniu w serwisie okazało się, że sprawna jest matryca, taśma łącząca matrycę z płytą główną, obudowa. Brak RAM-u, dysku, uszkodzona płyta główna."
Po rozebraniu laptopa szok, jakiś "IDIOTA" celowo zniszczył płytę.
Image

Image

Image

Potrzebowałem go na części, ale takiego czegoś się nie spodziewałem.

#151 Re: Hity AlleDrogo...

by Usunięty Użytkownik 402 27 May 2012, 09:59
Ten DV5 nie działa pewnie dla tego przez to że nie ma kostki biosu :P

#154 Re: Hity AlleDrogo...

by SidNet 30 June 2012, 14:17
oneeye wrote:http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2446155841&ars_source=ars&ars_socket_id=10&ars_rule_id=76

O ile sama aukcja nie jest zabawna, to na pewno to co znajduje się bezpośrednio pod fotkami grubo zastanawia. Hmm - gwarancja jakości... taa...

Opis też jest zabawny, oczywiście nie sprzeczny :lol:

"PŁYTA USZKODZONA.ZALANA,NIE WIDAĆ PRÓB NAPRAWY.WIDAĆ . "

#155 Re: Hity AlleDrogo...

by shakez 4 July 2012, 07:47
Tak oto wygląda płyta główna do Toshiba L40 :D
Żeby chociaż kształtem przypominała tą z L40 - masakra.
A w opisie piszą wielkimi literami na czerwono 100% ZADOWOLENIA
Podają też adres serwisu może ktoś zna?

http://allegro.pl/show_item.php?item=24 ... d00be2ff62

-- Dodano: środa, 4 lipca 2012, 07:50 --

Teraz dopiero zauważyłem że ta ich płyta do L40 dziwnym trafem jest identyczna jak ta z postu powyżej kolegi oneeye do ACER ASPIRE 5570Z. To chyba jakaś uniwersalna. :D

#156 Re: Hity AlleDrogo...

by Vogelek23 4 July 2012, 08:16
shakez wrote:dziwnym trafem jest identyczna jak ta z postu powyżej kolegi oneeye do ACER ASPIRE 5570Z
Nie jest identyczna :)
Koleś "machnął się" w opisie, bo to jest płyta z Toshiby L30.

#158 Re: Hity AlleDrogo...

by Vogelek23 4 July 2012, 12:06
LAZY wrote:http://allegro.pl/plyta-glowna-hp-dv600 ... 12885.html

:frustry: :mrgreen:
Płyta prawidłowo opisana, nic śmiesznego w tym nie widzę.
Zauważyłem, że ten user sprzedaje sporo płyt poserwisowych, więc nie ma się co dziwić w kwestii stanu płyt, jeśli służyły do nauki reballingu lub jako "dawcy narządów" ;)
A co do ceny - jak ktoś kupi za tyle, to już nie nasza sprawa. Osobiście uważam, że zawyżanie cen płyt głównych jest dla nas, serwisów, korzystniejsze, niż ich zaniżanie :)

shakez wrote:że ta ich płyta do L40
Już poprawił na L30, po mojej "interwencji" ;)
Fragment odpowiedzi: "Widząc @elvikom w adresie sprzeczać się nie będę" :mrgreen:

#159 Re: Hity AlleDrogo...

by Usunięty Użytkownik 402 4 July 2012, 12:11
Płyta ogolona ze wszystkiego- w sumie nie ma co zaoferować poza laminatem. Cena jak za sam laminat chyba zbyt wygórowana.
Na miejscu sprzedawcy mógłby wrzucić takie śmietniki w jedną aukcję i dać na licytację, wówczas coś zarobi.

Po innych aukcjach widać jak są traktowane laminaty w okolicach BGA.

#160 Re: Hity AlleDrogo...

by Vogelek23 4 July 2012, 12:22
LAZY wrote:Płyta ogolona ze wszystkiego- w sumie nie ma co zaoferować poza laminatem.
Eee... Płyta prócz mostka i slotu CPU ma raczej wszystko na miejscu - to jest wersja UMA (świadczy o tym ułożenie elementów), czyli grafiki ani VRAM nie było od nowości. Nie mogę tylko dojrzeć, jak wyglądają pady po wylutowanych podzespołach ;)

Re: Hity AlleDrogo...

by Google Adsense [BOT] 4 July 2012, 12:22
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).