• Asus EeePC 4G - jaki moduł pamięci RAM?

#1 Asus EeePC 4G - jaki moduł pamięci RAM?

by zmudek1 10 July 2012, 20:24
Witam,

Bardzo proszę o wskazanie mi działającego w stu procentach modułu pamięci RAM o pojemności 2GB do netbooka jak w temacie. Próbowałem już masę kości i jedyna jaka mi działała prawidłowo w tym netbooku to Kingston KAC-MEME/512. Płyta netbooka to Asus 701P rev. 1.2G.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Re: Asus EeePC 4G - jaki moduł pamięci RAM?

by Google Adsense [BOT] 10 July 2012, 20:24

#2 Re: Asus EEE PC 4G - jaka moduł pamięci RAM? 

by pawel80 11 July 2012, 00:14
Szukaj kości 533Mhz markowych jak Kingston, czy Curcial z możliwością obsługi magistrali 400Mhz.
Najprawdopodobniej oprócz obniżonego taktowania procesora FSB jest ustawione na 400 Mhz.
Poza tym powinny pasować wszystkie pamięci DDR2 SDRAM 3200 (400Mhz) maksymalnie do 2048 MB.
Ewentualnie możesz pokusić się o zmianę biosu na zmodyfikowany, podkręcając procesora oraz FSB.

#3 Re: Asus EEE PC 4G - jaka moduł pamięci RAM?

by zmudek1 11 July 2012, 16:38
Dzięki za szybką odpowiedź. Powolutku dochodzę do wniosku, że chyba jednak coś jest z tym netbookiem nie tak. Dziś miałem pod ręką kość PC2 3200 o pojemności 256MB. Włożona do tego netbooka została rozpoznana w biosie jako 512MB, podobnie jak każda inna, na której komputer uruchamiał się.

Re: Asus EEE PC 4G - jaka moduł pamięci RAM?

by Google Adsense [BOT] 11 July 2012, 16:38