Re: Re: Sterownik stacji BGA
da Google Adsense [BOT] • 15 luglio 2012, 12:07
Non hai i permessi necessari per visualizzare i file allegati in questo messaggio.
Naprawa komputerów Olsztyn
www.speclap.pl
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój.
Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
www.speclap.pl
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój.
Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Czy można prosić kmkm2 o trochę więcej informacji o polach w profilach.
Pewnie chodzi o pola p,i,d, te pola są na razie nie wykorzystywane, ale będą jak tylko rozprawię się z pid.
Mam prośbę do szanownych kolegów, czy ktoś mógłby podać, jak zainstalować bootloader z fusebitami dla programu ponyprog2000, z góry dziękuję.
Po co kombinować z ponyprog, skoro bardzo dobrze działa avrdude, oraz jest gotowy skrypt wymagający co najwyżej zmiany portu lub rodzaju programatora.
Wersja sterownika 2.1.2, jeśli jest nawiązana komunikacja pomiędzy sterownikiem a komputerem, temp D i P spada do 5 stopni włącza się
error, napięcia zasilające prawidłowe gdy komunikacja zostaje przerwana temp. wraca do normy sterownik wyświetla prawidłowo temp.
Zamontowane MAX 31855, zasilanie 3,3V doprowadzone jest tylko do ATMEGA32A i do MAX31855, do LCD 5V
error, napięcia zasilające prawidłowe gdy komunikacja zostaje przerwana temp. wraca do normy sterownik wyświetla prawidłowo temp.
Zamontowane MAX 31855, zasilanie 3,3V doprowadzone jest tylko do ATMEGA32A i do MAX31855, do LCD 5V
Panowie potrzebuje waszej opinii w budowie stacji
generalnie mam już ukończoną stacje i zacząłem robić testy.
Płytę główną mam umieszczoną na wysokości 6cm od dolnych grzałek aby osiągnąć temp. pod układem 187°C dolne grzałki rozgrzewają się do ok 400°C czy tak ma być?
Od góry dogrzewam układ z wysokości ok 5cm a grzałka rozgrzewa się prawie do 500°C żeby osiągnąć temperaturę zadaną w profilu. Czy tak powinno być?
Na jakiej wysokości umieszczacie płytę główną i z jakiej wysokości dogrzewacie układ z góry proszę o informację
generalnie mam już ukończoną stacje i zacząłem robić testy.
Płytę główną mam umieszczoną na wysokości 6cm od dolnych grzałek aby osiągnąć temp. pod układem 187°C dolne grzałki rozgrzewają się do ok 400°C czy tak ma być?
Od góry dogrzewam układ z wysokości ok 5cm a grzałka rozgrzewa się prawie do 500°C żeby osiągnąć temperaturę zadaną w profilu. Czy tak powinno być?
Na jakiej wysokości umieszczacie płytę główną i z jakiej wysokości dogrzewacie układ z góry proszę o informację
Re: Sterownik stacji BGA
da Google Adsense [BOT] • 27 luglio 2012, 11:52