• Jaka forma opodatkowania na start.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale dozwolone są wyłącznie dyskusje dotyczące zagadnień prawnych.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych.
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy, nie pomawiamy.

#1 Jaka forma opodatkowania na start.

przez goofy1969 5 sierpnia 2012, 20:07
Witam!
Mam pytanie do wszystkich mających doświadczenie w materii "podatkowej ".
Kilka słów wprowadzenia : pracuję na etacie w serwisie ale chcę uruchomić dodatkową własną DG w swojej miejscowości nie rezygnując z pracy na etacie oczywiście. Muszę wybrać jakąś formę opodatkowania. I tutaj moje pytanie jaką polecalibyście Wy którzy już prowadzicie serwisy i z podatkami macie do czynienia na co dzień. Czy na początek jedna a później warto myśleć o innej po rozwinięciu interesu.

Re: Jaka forma opodatkowania na start.

przez Google Adsense [BOT] 5 sierpnia 2012, 20:07

#2 Re: Jaka forma opodatkowania na start.  [ROZWIĄZANY]

przez mikesh 5 sierpnia 2012, 20:51
Wydaje mi się, że odpowiednia będzie KPiR. Do tego jeśli będą zlecenia od firm warto zastanowić się czy nie zostać płatnikiem Vat, tak aby była możliwość wystawiania faktur.

#3 Re: Jaka forma opodatkowania na start.

przez p4p 5 sierpnia 2012, 22:12
Zgodzę się z przedmówcą, a ze swojej strony dodam iż warto zapytać na przykład w Urzędzie Miasta czy też Urzędzie Pracy o dotacje unijne; oczywiście środki wciąż są dostępne, należy tylko dopytać w jakim programie wziąć udział bo każde województwo z tego co się orientuję ma inną pulę na każdy program.

Re: Jaka forma opodatkowania na start.

przez Google Adsense [BOT] 5 sierpnia 2012, 22:12