• G86-631-A2 DC12 ?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 G86-631-A2 DC12 ?

przez chmielo 3 września 2012, 20:29
Witam,
U chińczyka u którego się zaopatruję pojawiły się układy DC12, nie ma tego wiele, 2 czy 3 modele.
Co o tym sądzicie?
Kupuje od niego od ponad roku większe ilości i nigdy wtopy nie zaliczyłem ale czy nvidia produkuje te układy z takim datownikiem?
DC1202

Zbieram się do nowego zamówienia i chciałbym poznać wasze zdanie bo nie wiem czy brać te co zawsze czyli DC11 "sprawdzone" czy już te nowe o ile są prawdziwe

Pozdrawiam,
Paweł

Re: G86-631-A2 DC12 ?

przez Google Adsense [BOT] 3 września 2012, 20:29

#2 Re: G86-631-A2 DC12 ?

przez tomerrro 3 września 2012, 20:48
Ciekawy temat. W handlu są też G86-771-A2 z DC12 i tak się zastanawiam- w jakich nowych laptopach z roku 2011 i 2012 można spotkać te układy? Koledzy spotkali się może z jakimś laptopem z w/w lat w którym siedziała taka grafika?

#3 Re: G86-631-A2 DC12 ?

przez chmielo 3 września 2012, 21:23
Nie tym tropem kolego ;)
A w którym laptopie z 2011 roku czy nawet z 2010 są 770,771, 631 itp... a jednak były wtedy produkowane.
Nvidia próbuje się wybielić po tym całym zamieszaniu z wadliwymi układami i dlatego ciągle produkuje układy z tamtych lat gdyż przez to że ciągle się psują to oni ciągle robią na nich kase ;)

Tylko czy te DC12 są prawdziwe czy chińczycy je przemalowali oto jest pytanie ;)

#4 Re: G86-631-A2 DC12 ?

przez tomerrro 3 września 2012, 22:02
Nie tym tropem kolego ;)
Nvidia przede wszystkim robi układy dla producentów laptopów i na tym zarabia.
Wydaje mi się ,że jeśli by produkowała układy dla celów serwisowych to były by one dostępne
z jakiegoś oficjalnego źródła i kolega by mógł je kupić w hurtowni u dystrybutora , a co za tym idzie mieć pewność że są one nowe i pewne, a nie pytać na forach: "czy brać te co zawsze czyli DC11 "sprawdzone" czy już te nowe o ile są prawdziwe" .Tym bardziej jeśli by tak było jak to kolega powiedział " próbuje się wybielić ". No chyba ,że partyzancki sposób dystrybucji układów nvidi to chwyt reklamowy ;). Tak się zastanawiam czy DC10;DC11;DC12 to fakt czy też magia liczb dzięki której można podnieść wartość scalaka o kilka dolarów. Takie to przemyślenia wieczorne.............. ;)

#5 Re: G86-631-A2 DC12 ?

przez chmielo 3 września 2012, 23:17
tomerrro napisał(a):No chyba ,że partyzancki sposób dystrybucji układów nvidi to chwyt reklamowy ;)

Tu się uśmiałem nieźle ;)

hmmm, w sumie nigdy nie myślałem o tym w ten sposób. A nie uważasz że układy są dostępne bez większego problemu?
Tylko która z polskich firm kupi karton takich MCP67M-A2 DC10, nie pamiętam ile jest w kartonie ale chyba 50 lub 100 szt.

Dlatego kupują to chiniole a my od nich po kilka sztuk.

#6 Re: G86-631-A2 DC12 ?

przez servkom 4 września 2012, 07:35
Dzisiaj dostałem e-mail czy ktoś z was kupował z tego źródła
www.risonparts.com

Re: G86-631-A2 DC12 ?

przez Google Adsense [BOT] 4 września 2012, 07:35
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).