• Compal FL90 Karta Grafiki

#1 Compal FL90 Karta Grafiki

przez raven251984 2 września 2012, 11:01
Witam jestem nowy na forum i nie wiem czy to odpowiedni dział na moje pytanie ale proszę o wyrozumiałość :)

Posiadam laptop Compal FL90 z grafika nVidia GeForce 8600GT 512Mb z niestety wadliwej serii grafike grzełem juz 3 razy lecz pada po 3-4 tygodniach :( i muszę rozbierać laptopa co nie jest zbyt łatwe i miłe.

Zastanawiam się nad wymiana Karty graficznej lecz nie mam pojęcia jaką grafika można by zastąpić moją aktualną kartę i tu moja prośba do was:Prosze o podanie typów Kart które są kompatybilne z FL90 i będą pasowały do mojego laptopa chodzi mi o karty z podobną wydajnością z góry dziękuję i czekam na wasze odpowiedzi pozdrawiam :)

Re: Compal FL90 Karta Grafiki

przez Google Adsense [BOT] 2 września 2012, 11:01

#2 Re: Compal FL90 Karta Grafiki

przez dodommc 3 września 2012, 15:12
Od długiego czasu wymieniam w tych kompach grafę na ATI: HD3450, HD3470 z 256MB lub HD3650 z 512MB. Z żadnym, po takiej wymianie, nie było problemów. A co wydajności, to trzeba pytać graczy.

#3 Re: Compal FL90 Karta Grafiki  [ROZWIĄZANY]

przez arvika 3 września 2012, 18:47
Po wymianie układu nvidia na nowy w tych grafikach też nie ma problemu z działaniem.

#4 Re: Compal FL90 Karta Grafiki

przez dodommc 4 września 2012, 09:30
Tylko że obecnie łatwiej kupić kartę ati, niż nowy i sprawny chip nvidii.

Re: Compal FL90 Karta Grafiki

przez Google Adsense [BOT] 4 września 2012, 09:30