• ratujlaptopa.pl

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 ratujlaptopa.pl

przez Crazyreed 2 listopada 2012, 00:15
Kod: Zaznacz całyhttp://www.ratujlaptopa.pl/naprawa-ukladow-bga.html

Nie mogłem się powstrzymać czytając ich profesjonalizm "Często pojawiającą się usterką związaną z BGA jest odklejenie się układów od elementu zwanego mostek północny"

Re: ratujlaptopa.pl

przez Google Adsense [BOT] 2 listopada 2012, 00:15

#2 Re: ratujlaptopa.pl

przez marek216 2 listopada 2012, 04:52
Układy BGA stosowane w laptopach, mają bardzo małą powierzchnię,

Ciekawe jaką mają te w nawigacjach czy telefonach. W lapkach są krowy w porównaniu z innym sprzętem ;)

Laptop zostanie sprawdzony i po kilkunastu minutach dowiesz się, co jest w nim uszkodzone oraz jakie są koszty ewentualnej naprawy.

Jakim cudem :?:

#3 Re: ratujlaptopa.pl

przez mirbal3 2 listopada 2012, 08:33
A tu coś co raczej jest podstawą przy naprawie:
"PROMOCJA!
Do każdej naprawy zyszczenie laptopa wraz z czyszczeniem układu chłodzenia GRATIS."

#4 Re: ratujlaptopa.pl

przez Usunięty Użytkownik 402 6 listopada 2012, 03:14
Jeżeli zauważyłeś, że twój laptop traci energię, mimo, że jest podłączony do zasilania, bateria nie ładuje się prawidłowo lub laptop nie chce się w ogóle włączyć, może to świadczyć o uszkodzeniu gniazda zasilania.
Bez sprawnego gniazda zasilania, twój laptop nie będzie w stanie prawidłowo funkcjonować. Dlatego nie zwlekaj i przynieś swój sprzęt do naszego serwisu. Naprawa gniazd zasilania nie stanowi dla naszych serwisantów żadnego problemu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeżeli czyta to osoba która zaprojektowała tą stronę to proponuję poprawić treść, no chyba że jest to rodzaj przekazu podprogowego.

#5 Re: ratujlaptopa.pl

przez pcdata 9 listopada 2012, 19:25
Uwagi zostały przekazane, właściciel serwisu przekazuje podziękowania za wskazanie błędów ;)

Autor tekstów na co dzień nie zajmuje się naprawami, stąd szereg nieścisłości. Technicy pracujący w serwisie nie są autorami strony, nie mają też możliwości edycji treści.

A ze swojej strony dodam że technicy reprezentują poziom wiedzy i jakości napraw wyższy niż wynikałoby to z dość niechlujnego opisu na stronie, pracuje i pracowało tu już kilka osób z niebagatelnym dorobkiem na elvikomie (w tym co najmniej jeden vip) oraz notebook1.ru, i póki co nikomu nie przeszkadzało nam że "mamy fatalną stronę".

#6 Re: ratujlaptopa.pl

przez patol 9 listopada 2012, 20:05
To niech chłopaki jeszcze poprawią to:
Często pojawiającą się usterką związaną z BGA jest odklejenie się układów od elementu zwanego mostek północny

Czytam to już kilkukrotnie i dalej nie wiem czy śmiać się czy płakać.

#7 Re: ratujlaptopa.pl

przez pcdata 16 listopada 2012, 19:02
Koledze Crazyreed jeszcze raz dziękujemy za cenne uwagi dotyczące naszej strony. Jesteśmy przekonani, że kierował się uczciwymi zamiarami i czystymi intencjami pozbawionymi choćby odrobiny złośliwości, wyśmiewając stronę na forum zamiast przekazać uwagi mailem, lub zwyczajnie zignorować.

Niezwykle cieszy nas fakt, że Koledze Crazyreed nie wszystkie treści tak bardzo się nie podobały. Szczególnie zdjęcia przypadły mu do gustu. Jak bardzo, widać na poniższych zrzutach, pierwszy pochodzi z naszej strony i przestawia zdjęcie wykonane własnoręcznie w naszym serwisie, drugi zrzut to fragment strony której adres Kolega Crazyreed ma w swoim profilu.

Obrazek
Obrazek

#8 Re: ratujlaptopa.pl

przez marek216 16 listopada 2012, 19:14
pcdata
Kopiowanie zdjęć i treści to norma - niestety.
Z mojej strony cały czas ktoś coś kopiuje pomimo informacji na dole strony.
Chamstwa i braku kreatywności nie oduczysz.

#9 Re: ratujlaptopa.pl

przez Usunięty Użytkownik 402 16 listopada 2012, 23:32
Znaki wodne wystarczą na zdjęciu by jego skopiowanie było nieprzydatne.

#10 Re: ratujlaptopa.pl

przez marek216 17 listopada 2012, 05:54
LAZY napisał(a):Znaki wodne wystarczą na zdjęciu by jego skopiowanie było nieprzydatne.

Wiesz, że można je usunąć bez śladu? Ale nie napisze jak :twisted:

#11 Re: ratujlaptopa.pl

przez Usunięty Użytkownik 402 17 listopada 2012, 21:14
Rożne rzeczy można zrobić, ale jak ktoś kopiuje zdjęcie zamiast je zrobić to chyba nie ma na to ani czasu, ani chęci :lol:

#12 Re: ratujlaptopa.pl

przez jurek1980 18 listopada 2012, 12:10
Kolega Crazyreed się śmieje ze strony konkurencji a sam na stronie ma "mnustwo" błędów począwszy od ortograficznych ( jak np. w tym słowie) do merytorycznych. Bo czym, że różni się laptop od notebooka, aby miały dwa oddzielne działy napraw? Pomijając już fakt, że wchodząc na jeden z nich strona się wywala. Co oznacza dział "darmowe porady", w którym to nie ma porad?

#13 Re: ratujlaptopa.pl

przez Usunięty Użytkownik 402 18 listopada 2012, 12:56
Nie ma co po sobie jeździć, wystarczy błędy poprawić.
To jest dział na wesoło tak dla przypomnienia :mrgreen:

Strona może być w trakcie robienia poprawek czy jakiś usprawnień lub aktualizacji i są ,, babole"
Ja swoją poprawiam jak coś zauważę, czasem ktoś mi podpowie że byka strzeliłem.

------------------------------------------
Kolego Crazyreed jedyne co bym poprawił oprócz źle działającej jednej z zakładek to ograniczył bym do minimum występowanie słowa ,,laptopa" bo przewija się niemal co zdanie.
------------------------------------------

#14 Re: ratujlaptopa.pl

przez pcdata 18 listopada 2012, 13:19
LAZY napisał(a):To jest dział na wesoło tak dla przypomnienia

... i właśnie dlatego wytykamy sobie nawzajem błędy z radością i humorem :)

#15 Re: ratujlaptopa.pl

przez marek216 18 listopada 2012, 13:22
LAZY napisał(a):ograniczył bym do minimum występowanie słowa ,,laptopa" bo przewija się niemal co zdanie.

Zapewne miało to pomagać w pozycjonowaniu - nie pomoże. Google bierze więcej rzeczy pod uwagę niż powtarzalność frazy.

#16 Re: ratujlaptopa.pl

przez jurek1980 18 listopada 2012, 14:04
Jak najbardziej wszystko na wesoło, jeśli mój post odebrany został jako zarzut to nie miałem tego na myśli. Błędy robimy wszyscy, bo w końcu nie robi ich tylko ten, który nic nie robi.

#17 Re: ratujlaptopa.pl

przez matisblu 18 listopada 2012, 14:33
Witam!
To ja się pochwalę :).
Dzisiaj mam idealny i bezbłędny dzień póki co :). Nie robię dosłownie nic poza sączeniem kawy :lol:
Pozdrawiam!

#18 Re: ratujlaptopa.pl

przez Paulusplu 18 listopada 2012, 14:36
matisblu napisał(a):Witam!
To ja sie pochwale :).
Dzisiaj mam idealny i bezbłędny dzień póki co :). Nie robię dosłownie nic po za sączeniem kawy :lol:
Pozdrawiam!

Witaj, "poza" piszemy razem, więc chyba nie będzie tak łatwo z tym "bezbłędnym dniem". :lol:
Pozdrawiam i smacznego ;)

#19 Re: ratujlaptopa.pl

przez gathor 18 listopada 2012, 15:11
matisblu napisał(a):Witam!
To ja sie pochwale :).
Dzisiaj mam idealny i bezbłędny dzień póki co :). Nie robię dosłownie nic po za sączeniem kawy :lol:
Pozdrawiam!

A ja kolegę zdziwię i błędy zaznaczę na czerwono :D

#20 Re: ratujlaptopa.pl

przez matisblu 18 listopada 2012, 21:01
Dzięki za poprawki :) tym bardziej że na drobną prowokację zwróciły uwagę tylko osoby przebywające za granicą :).
Pozdrawiam!!!

Re: ratujlaptopa.pl

przez Google Adsense [BOT] 18 listopada 2012, 21:01
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).