• WD500G Scorpio Blue

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.

#1 WD500G Scorpio Blue

przez MICRO 23 listopada 2012, 11:59
Witam serdecznie. Mam pytanie do znawców tematu. Otóż w ciągu miesiąca trafiły do mnie już 4 laptopy z uszkodzonymi dyskami. Sa to niebieskie WD 500 i jedna 320G. We wszystkich to samo , czyli po podłączeniu tylko stuki głowicy , ale nawet system ich nie wykrywa. Nie chodzi mi o jakieś tam ważne dane ( choć przy jednym klientowi trochę zależało na zdjęciach) ale o fakt ,że tyle ich i ta sama usterka. W jednym hp przywiezionym z francji padł po 3 tygodniach. Czy to jakaś ich wada? Może można to jakoś naprawić.

Re: WD500G Scorpio Blue

przez Google Adsense [BOT] 23 listopada 2012, 11:59

#2 Re: WD500G Scorpio Blue

przez arvika 23 listopada 2012, 12:02
Nie, prawdopodobnie zbieg okoliczności. Awaryjność tych dysków mieści się w średniej.

Re: WD500G Scorpio Blue

przez Google Adsense [BOT] 23 listopada 2012, 12:02