Jestem "początkującym serwisantem notebooków" i mam taki dylemat:
Chciałem zamówić matrycę AU Optronics B156XTN02.1 (takowa jest w serwisowanym przeze mnie notebooku), ale nigdzie nie mogę jej dostać (po telefonie okazuje się, że nie ma na stanie i nie wiadomo czy będą).
Zaproponowano mi np. alternatywę w postaci LG Philips LP156WH2-TLBA (tańsza)- twierdząc, iż jest to to samo i nie będzie różnicy.
Czy naprawdę tak jest, czy jest to slogan sprzedawcy?
Chciałbym, aby właściciel notka dostał to co miał, a już na pewno nie gorsze.
Czy naprawdę rzesza (czyt. spora lista) odpowiedników dla danego modelu matrycy niczym się nie różni (jakością, trwałością itp.)?
Chciałbym mieć tego świadomość.
A może Wy posiadacie jakąś własną listę preferencji co do producentów matryc?
Jakie są Wasze spostrzeżenia, opinie?
Naprawdę nie chcę kupić 20 zł tańszą matrycę mając świadomość, że jest gorsza jakościowa - szanuje klienta i tego od niego również oczekuję.
Chciałem zamówić matrycę AU Optronics B156XTN02.1 (takowa jest w serwisowanym przeze mnie notebooku), ale nigdzie nie mogę jej dostać (po telefonie okazuje się, że nie ma na stanie i nie wiadomo czy będą).
Zaproponowano mi np. alternatywę w postaci LG Philips LP156WH2-TLBA (tańsza)- twierdząc, iż jest to to samo i nie będzie różnicy.
Czy naprawdę tak jest, czy jest to slogan sprzedawcy?
Chciałbym, aby właściciel notka dostał to co miał, a już na pewno nie gorsze.
Czy naprawdę rzesza (czyt. spora lista) odpowiedników dla danego modelu matrycy niczym się nie różni (jakością, trwałością itp.)?
Chciałbym mieć tego świadomość.
A może Wy posiadacie jakąś własną listę preferencji co do producentów matryc?
Jakie są Wasze spostrzeżenia, opinie?
Naprawdę nie chcę kupić 20 zł tańszą matrycę mając świadomość, że jest gorsza jakościowa - szanuje klienta i tego od niego również oczekuję.