• Odzyskanie danych z pendrive.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.

#1 Odzyskanie danych z pendrive.

przez indicheq 5 stycznia 2013, 09:57
Witam serdecznie.
Proszę o pomoc w odzyskaniu z pendrive o rozmiarze 1GB, pliku usuniętego za pomocą skrótu "Shift+Delete".
Plik ma nie więcej niż 10MB, a konkretniej jak dobrze pamiętam to między 6MB a 7MB.
Plik to dane w formacie Excel'a (XLS).
Po usunięciu pliku na pendrive zostały skopiowane 2 pliki o rozmiarach około 2MB do 3MB.

Nie robiłem jeszcze kopii po sektorowej, bo nie jestem pewien czy dane nie zostały by uszkodzone.
Proszę o opis krok po kroku.

Proszę o pomoc, są to bardzo ważne dane.

Re: Odzyskanie danych z pendrive.

przez Google Adsense [BOT] 5 stycznia 2013, 09:57

#3 Re: Odzyskanie danych z pendrive.

przez indicheq 5 stycznia 2013, 12:21
Kopia posektorowa zrobiona.

Mam też nazwę pliku dokładną.

#4 Re: Odzyskanie danych z pendrive.

przez mikesh 5 stycznia 2013, 13:09
Użyj DMDE i przeskanuj w poszukiwaniu plików.

#5 Re: Odzyskanie danych z pendrive.

przez arvika 5 stycznia 2013, 13:19
Jak sobie nie poradzisz wyślij mi dane do TV. Spojrzę na to zdalnie.

#6 Re: Odzyskanie danych z pendrive.

przez indicheq 5 stycznia 2013, 15:54
Plik odzyskałem, ale niestety nie za bardzo Excel chce mi go odczytywać.

Wiesz może co mi pomoże w takim wypadku?

Pokazuje się komunikat o błędnej zawartości i próbie jego odzyskania.

#7 Re: Odzyskanie danych z pendrive.

przez arvika 5 stycznia 2013, 16:00
Albo źle go odzyskałeś, albo niestety został nadpisany przez te dwa pliki które wgrałeś na pendrive.

#8 Re: Odzyskanie danych z pendrive.

przez indicheq 5 stycznia 2013, 16:03
Co znaczy że źle odzyskałem?
Po prostu przeszukałem obraz, znalazł mi dokładnie to czego szukałem i kliknąłem odzyskaj.

#9 Re: Odzyskanie danych z pendrive. 

przez arvika 5 stycznia 2013, 16:26
Jeśli wykluczasz pomyłkę programu lub Twoją to plik został nadpisany. Można próbować go naprawić jeśli został częściowo nadpisany.

#10 Re: Odzyskanie danych z pendrive.

przez indicheq 6 stycznia 2013, 23:29
Plik odzyskany. Dziękuję "arvika".

Re: Odzyskanie danych z pendrive.

przez Google Adsense [BOT] 6 stycznia 2013, 23:29