• Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

#1 Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by kris6 12 January 2013, 12:55
Witam jak w temacie bios ze strony w wersji 214, teraz po naciśnięciu power tylko świeci się dioda i nic poza tym czarno na ekranie.
Bios wgrany przez fleszera asusa z opcji F4, brak błędu przy wgrywaniu.
Czy jest jakaś procedura wgrywania awaryjnego przez usb (tak jak ma to miejsce w hp),
wlutowanie kości nie wchodzi w grę gdyż jest on na gwarancji.

Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by Google Adsense [BOT] 12 January 2013, 12:55

#2 Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by AdamStar 12 January 2013, 14:24
kris6 wrote:wlutowanie kości nie wchodzi w grę gdyż jest on na gwarancji.

Nie ma problemu, możesz wgrać nowy wsad bez ruszania plomb.

#3 Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by kris6 12 January 2013, 22:54
Możesz rozwinąć w jaki sposób mam to zrobić ?

#4 Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by AdamStar 12 January 2013, 23:25
kris6 wrote:Możesz rozwinąć w jaki sposób mam to zrobić ?

Rozbierasz laptopa i wylutowujesz kość SPI, wgrywasz poprawny wsad. Wlutowujesz kostkę na miejsce, składasz laptopa i cieszysz się z dobrze wykonanej naprawy.

#5 Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by kris6 13 January 2013, 00:04
Tak jak napisałem jest na gwarancji więc niema opcji lutowania zwłaszcza że pacjent jest 4 dni u klienta. Miałem nadzieję że będzie jakaś procedura awaryjnego wgrywanie biosu. Dzięki za pomoc.

#6 Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by michal3411 13 January 2013, 00:07
Jak kolega zakończył temat to proszę go zamknąć.

#7 Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by AdamStar 13 January 2013, 00:08
kris6 wrote:Tak jak napisałem jest na gwarancji więc niema opcji lutowania zwłaszcza że pacjent jest 4 dni u klienta. Miałem nadzieję że będzie jakaś procedura awaryjnego wgrywanie biosu. Dzięki za pomoc.

Przecież nie utracisz z tego tytułu gwarancji, wystarczy zrobić to fachowo i nikt się nie zorientuje że było to lutowane.

#8 Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by jurek1980 13 January 2013, 07:02
Jak jest na gwarancji to wyślij go do serwisu i tyle. Serwis wgra wszystko za Ciebie.
Jak chcesz próbować to przeczytaj ten post i postępuj analogicznie: Bios flash

AdamStar w tych netbookach są plomby, które trzeba zerwać żeby wyjąć płytę, jak sprzęt nowy to szkoda od razu tracić gwarancję.

#9 Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by AdamStar 13 January 2013, 09:21
jurek1980 wrote:AdamStar w tych netbookach są plomby, które trzeba zerwać żeby wyjąć płytę, jak sprzęt nowy to szkoda od razu tracić gwarancję.

Wiem, nie zmienia to faktu że można to zrobić bez naruszania ich. Wystarczy tylko trochę się postarać. Lutować można też tak aby wyglądało jak fabryka.

#10 Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by mikesh 13 January 2013, 10:35
Tak jak kolega AdamStar napisał da się zrobić bez utraty gwarancji, ale ja osobiście odesłałbym klienta do Asusa.
To już któryś przypadek, że po flashowaniu wsadem ze strony, komputer 'umiera'. Pomieszali coś z tymi biosami na stronie czy o co chodzi?

Re: Asus 1225C po wgraniu biosu ze strony asusa umarł

by Google Adsense [BOT] 13 January 2013, 10:35