• Protokół z naprawy laptopa

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Protokół z naprawy laptopa

przez opelr 5 marca 2013, 23:18
!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!

Dla zapewnienia leprzego bezpieczeństwa kompótera proszę o wypalenie folderu z plikami (kopia zapasowa) na płytkę.
Pomaga nam to w odzyskaniu danych przy ich utracie z dysku.Na komputerze zainstalowałem niezbędne programy
takie jak:
*AVG antywirus - wszelkie zagrożenia będą pokazywane z prawej strony ekranu
*CPUID HWMonitor do sprawdzania temperatóry poszczególnych części komputera
*i inne dodatkowe aplikacje

W celu naprawy komputera zmuszony byłem do sformatowania oraz zainstalowania nowego oprogramowania "Windows 7"-
jest to nieoryginalna wersja tego systemu ale zajołem sie tym i zadne komunikaty nie beda sie wyswietlac, jesli
bedą to proszę włączyć program "REMOVE WAT" znajdując sie w Folderze "aplikacje niezbedne" na pulpicie. nie które
aplikacje trzeba zainstalowacrnet działa,ponieważ trzeba pobraać dalszy ciag instalacji-np-AVG antywirus-te
aplikacje, ktore potrzebuja dostepu do internetu zaznacze skrótem "iner."!!(TEN
FOLDER TEZ NALEZY WYPALIC)!!

Procedura naprawy:

1-wymontowanie dysku z laptopa
2-podłaczanie dysu pod komputer stacjonarny
3-odzyskiwanie plikow (odzyskałem tyle ile się dało czyli całą zawartość dysku "d")
4-formatowanie dysku
5-instalacja systemu operacyjnego
6-reinstalacja systemu operacyjnego
7-stabilizacja systemu operacyjnego
8-instalacja niezbędnych programow - najwazniejszy anty-wirus
9-ogolna stabilizacja laptopa.

Moj ogolny czas pracy terwał 9h potwierdza to screen (zdjęcie) które znajkuje sie na pulpicie o nazwie "czas"
wszelkie niedogodności w sprawie pracy laptopa proszę kierować do mnie lub fachowca w tej dziedzinie
(bedzie chciał duzo zł, proszę sprawdzić w internecie przykładowy cennkik naraw kompótera)

Pozdrowienia i miło spędzonego czasu na komputerze, życzy Mateusz :).

Re: Protokół z naprawy laptopa

przez Google Adsense [BOT] 5 marca 2013, 23:18

#2 Re: Protokół z naprawy laptopa

przez michal3411 6 marca 2013, 00:21
Nie dopiął agrafkę i pewnie się pielucha osunęła, jak przytrzymywał to nie skupiał się na piśmie.

#3 Re: Protokół z naprawy laptopa

przez marek216 6 marca 2013, 06:35
Serio ktoś to dał klientowi do ręki ?

Przecież to kwalifikuje się na ukaranie z przynajmniej dwóch paragrafów - pomijam kaleczenie języka polskiego.

#4 Re: Protokół z naprawy laptopa

przez wit2 6 marca 2013, 08:50
marek216 napisał(a):Serio ktoś to dał klientowi do ręki ?

Przecież to kwalifikuje się na ukaranie z przynajmniej dwóch paragrafów - pomijam kaleczenie języka polskiego.

Podpinam się pod kolegę.

Pszecies to som jakies jaja :)

Re: Protokół z naprawy laptopa

przez Google Adsense [BOT] 6 marca 2013, 08:50
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).