Witam, Dostałem ostatnio do naprawy laptopa HP dv6-2015sw. Problem polega na tym że laptop nie chce się odpalić, sytuacja wygląda tak: podpinam zasilacz(dioda koło złącza zasilacza świeci), brak ładowania, naciskam przycisk power, wszystko(diody dysk, chłodzenie) odpala się, brak obrazu na ekranie, zero beep kodów, jedynie diody caps, num lock i panelu dotykowego zaświecą się na sekundę i cisza.
Co było robione: odłączone wszystko co się da, bateria od biosu wyjęta.
Na chwilę obecną nie mam możliwości podstawienia ramu i procesora.
Z tego co wiem to seria dv6 (mój przypadek jest dodatkowo na procesorze amd, którego nie lubię)jest strasznie awaryjna, z tego co wyczytałem to jedno mrygnięcie diod oznacza problem z procesorem, czyli w większości przypadków z tego co się orientowałem to kończy się uszkodzonym mostem.
Teraz proszę o potwierdzenie czy to co napisałem to jedyna opcja, czy może być jeszcze coś mniej kosztownego uszkodzonego, oraz proszę o info w których punktach wykonać pierwsze pomiary (poza poborem prądu z zasilacza) i czy posiada ktoś schemat płyty głównej?
model MB: DAUT1AMB6E1 Rev:E
Co było robione: odłączone wszystko co się da, bateria od biosu wyjęta.
Na chwilę obecną nie mam możliwości podstawienia ramu i procesora.
Z tego co wiem to seria dv6 (mój przypadek jest dodatkowo na procesorze amd, którego nie lubię)jest strasznie awaryjna, z tego co wyczytałem to jedno mrygnięcie diod oznacza problem z procesorem, czyli w większości przypadków z tego co się orientowałem to kończy się uszkodzonym mostem.
Teraz proszę o potwierdzenie czy to co napisałem to jedyna opcja, czy może być jeszcze coś mniej kosztownego uszkodzonego, oraz proszę o info w których punktach wykonać pierwsze pomiary (poza poborem prądu z zasilacza) i czy posiada ktoś schemat płyty głównej?
model MB: DAUT1AMB6E1 Rev:E