• Nieobecność Administratora.

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Nieobecność Administratora.

by hanomag 9 March 2013, 19:30
W związku z dość długą nieobecnością Administratora na forum, czy istnieje możliwość umieszczenia przez Moderatorów krótkiej informacji o jego nieobecności? Podejrzewam że wielu użytkowników nie wie o tym, że Administrator nie ma dostępu do forum (o ile tak jest, bo ja też tego nie wiem). Gdyby taka informacja była zamieszczona wcześniej na forum, może chociaż uniknęlibyśmy niepotrzebnych dyskusji na temat Łukasza, które jakiś czas temu miały miejsce na forum, a osobiście uważam że nie powinny mieć tutaj miejsca i należałoby je usunąć.

Ponadto Św. Mikołaj mógłby już pójść na urlop... :D

Re: Nieobecność Administratora.

by Google Adsense [BOT] 9 March 2013, 19:30

#2 Re: Nieobecność Administratora.

by michal3411 9 March 2013, 23:51
Informację można umieścić, lecz przynajmniej ja nie widzę powodu dlaczego musieliśmy to robić.

Stali bywalcy o tym wiedzą.

Ja jako moderator nie ingeruje w to czy administrator jest, czy go nie ma.

Forum jest prowadzone, i to mnie/nas moderatorów interesuje.

Co do usunięcia postów to raczej nikt tego nie uczyni, istniejące wątki nie naruszają zasad panujących na forum, lub ja czegoś nie dostrzegłem. Nie ingerujemy w wątki/posty jeśli ich treść jest właściwa dla danego działu/tematyki.

Poza tym - jeśli administrator ma jakieś prywatne powody, to nie naszą rolą jest wypowiadanie się w tym temacie.

"tomerrro" (tak samo "matsiblu") - wypowiadacie się - może jakaś konstruktywniejsza wypowiedź, bo jak na razie brak czegokolwiek co wnosiło by coś "nowego" do wątku. (wydzielono do kosza)

#3 Re: Nieobecność Administratora.

by hanomag 10 March 2013, 00:29
michal3411 wrote:Co do usunięcia postów to raczej nikt tego nie uczyni, istniejące wątki nie naruszają zasad panujących na forum, lub ja czegoś nie dostrzegłem. Nie ingerujemy w wątki/posty jeśli ich treść jest właściwa dla danego działu/tematyki.

Uważam że były podstawy, chociażby punkty 3 i 9.8 regulaminu (i nie tylko te). Moim zdaniem nie powinno się przyszywać do forum problemów nie związanych z nim - dotyczy to każdego użytkownika. Gdyby ktoś na tym forum prał moje brudy zawodowe, to czułbym się przynajmniej prześladowany.

Nie miałem też na myśli składania wyjaśnień dlaczego nie ma Administratora - to nie nasza sprawa. Sądzę tylko że dobrze byłoby dać ogłoszenie że np. 'z powodów osobistych nie będzie Administratora na forum w terminie od-do...'. Niby stali użytkownicy wiedzą że go nie ma (a raczej podejrzewają), ale jednak bez oficjalnego ogłoszenia jest to niejasne i może budzić niepotrzebne domysły u niektórych.

#4 Re: Nieobecność Administratora.

by michal3411 10 March 2013, 09:44
Punkt - 3. Wszelkie spory nie związane bezpośrednio z toczoną dyskusją...

Ten punkt raczej dotyczy sporów prowadzonych pomiędzy użytkownikami na forum.

Punkt 9.8 - nie czytałem postu który by ten punkt naruszał.

Dumping, złośliwości, etc...

Natomiast nie jest powiedziane że ja ten post usunę, równie dobrze mogę wyciąć fragment, a wątek i tak pozostanie.

Użytkownicy założyli wątek w działach "porad prawnych", i tam oczekują pomocy.

Kogo dotyczy sprawa poruszana na forum - mnie jako moderatora nie interesuje.

Nie posiadam uprawnień do wystawiania druków L4. :lol:

#5 Re: Nieobecność Administratora.

by oneeye 11 March 2013, 11:18
hanomag wrote:Nie miałem też na myśli składania wyjaśnień dlaczego nie ma Administratora - to nie nasza sprawa. Sądzę tylko że dobrze byłoby dać ogłoszenie że np. 'z powodów osobistych nie będzie Administratora na forum w terminie od-do...'. Niby stali użytkownicy wiedzą że go nie ma (a raczej podejrzewają), ale jednak bez oficjalnego ogłoszenia jest to niejasne i może budzić niepotrzebne domysły u niektórych.

Nie rozumiem czemu taka informacja miałaby służyć. W zasadzie jedynie problemy techniczne z Forum mogą skłaniać do podawania takiej informacji, jak na razie nie było takiej potrzeby, a jeśli nawet była, osoba zainteresowana dostawała takową.
Jak wyobrażasz sobie podanie terminu do kiedy nie będzie administratora, skoro On sam może nie wiedzieć. Jeśli nawet zadeklaruje jakąś datę, może się okazać, że nie będzie możliwe się dostosować, wtedy pojawią się pretensje, że obiecał, a nie dotrzymał słowa.

#6 Re: Nieobecność Administratora.

by marek216 11 March 2013, 11:27
Michał nie wierzę, że Łukasz nie ma wglądu w forum i że nie nadzoruje go.
Forum jest własnością prywatną ale dobrem wspólnym - szkoda byłoby pewnego dnia kliknąć na jego odnośnik w zakładkach i zobaczyć "radosne" ERROR 404

Z najnormalniejszego szacunku do społeczności forum dobrze będzie jeśli pojawi się jakaś sensowna informacja na temat poczynań administracji oraz funkcjonowania forum.

#7 Re: Nieobecność Administratora.

by hanomag 11 March 2013, 12:54
oneeye wrote:Jak wyobrażasz sobie podanie terminu do kiedy nie będzie administratora

Podałem tylko sparafrazowany przykład, równie dobrze mogłoby pisać że Administrator jest niedostępny do odwołania. Na co dzień mam kontakt z niektórymi użytkownikami forum i tak naprawdę nikt nie może wiedzieć czy jest Łukasz, czy nie ma go i inni też spodziewaliby się takiej informacji (tylko dlaczego nikt tego nie napisze?...). Jak widać chociażby po poście powyżej, mamy jedynie domysły.

Założyłem ten temat tylko po to żeby coś zasugerować. Ufam że wiecie co robicie i podejmujecie słuszne decyzje. Jeśli Waszym zdaniem słusznym jest nie zamieszczanie informacji, to pozostaje mi to tylko respektować. ;)

A co z Mikołajem? Obciach trochę. :mrgreen:

#8 Re: Nieobecność Administratora.

by oneeye 11 March 2013, 13:32
Wszyscy wiedzą, że Admina nie ma, nikt nie wie do kiedy. Mikołaj jest za niego, w pakiecie ;) .
Nic nie jesteśmy w stanie więcej powiedzieć, i nic nie możemy bez Admina zrobić.
To chyba jest wyczerpująca odpowiedź.

#9 Re: Nieobecność Administratora.

by marek216 11 March 2013, 14:19
oneeye wrote:To chyba jest wyczerpująca odpowiedź.

Kpisz ?
Ludzie wkładają serce, czas i pieniądze w forum i co jak co ale informacja o przyszłości forum im się należy. Nieobecność admina w tym wypadku jest dość nazwijmy to niezwykła - jego milczenie jeszcze bardziej zastanawiające.

#10 Re: Nieobecność Administratora.

by oneeye 11 March 2013, 14:34
marek216 wrote:
oneeye wrote:To chyba jest wyczerpująca odpowiedź.

Kpisz ?
Ludzie wkładają serce, czas i pieniądze w forum i co jak co ale informacja o przyszłości forum im się należy. Nieobecność admina w tym wypadku jest dość nazwijmy to niezwykła - jego milczenie jeszcze bardziej zastanawiające.

Już po raz kolejny udowadniasz, że wszyscy powinni być od forum uzależnieni i broń Boże gdyby się nie zalogowali, bo przecież to największa wartość i nie można dziś też nie być odciętym od internetu.

I tu Cię zaskoczę. Tak, można być odciętym. Ba, można nie móc o własnych siłach uruchomić komputera... ALe Ty jesteś na tyle szczęśliwym człowiekiem, że Ciebie na szczęście takie przeciwności losu nie dotknęły i nie widzisz nic poza czubkiem własnego nosa.

Jak jeszcze dosadniej mam napisać, że nikt i to absolutnie NIKT nie wie co się z nim dzieje i do kiedy go nie będzie. Skoro nikt takiej informacji nie posiada to mam wywróżyć przyszłość Forum?

Wyczerpująca odpowiedź = nikt nie doda więcej poza samym Adminem. Gdzie tu kpina z mojej strony człowieku?

#11 Re: Nieobecność Administratora.

by hanomag 11 March 2013, 16:04
marek216 wrote:Kpisz ?
Ludzie wkładają serce, czas i pieniądze w forum i co jak co ale informacja o przyszłości forum im się należy.

Taaaa... a mi się należy skrzynka wódki, tylko nie wiem za co i po co - i tak wódki nie piję.

Weź Marku wyluzuj, głównie to zarząd forum wkłada tutaj serce, czas i pieniądze, chociaż nie muszą. Należy im się szacunek i zaufanie. Robią kawał dobrej roboty żeby na forum nie zrobił się burdel jaki można zaobserwować na innych dobrze znanych nam forach.

#12 Re: Nieobecność Administratora.

by SELLKOM 11 March 2013, 22:17
A ja strzelę i napiszę że Admin jest, i wszystko sobie ładnie czyta i notuje kto mu podpada. ;)

#13 Re: Nieobecność Administratora.

by Usunięty Użytkownik 402 11 March 2013, 22:22
Witam, mało się udzielam w wątkach technicznych, ale jeżeli nie ma administratora i nie wiadomo co się z nim dzieje, nie da się w żaden sposób sprawdzić do kiedy jest wykupiona domena i miejsce na serwerze.
Może wykupiona jest na rok, może na 5 lat, nie wiadomo- czy jest zadłużenie czy go nie ma. Jeżeli istnieje ryzyko utraty zgromadzonych tu informacji w postach w tym też schematów to może warto to w jakiś sposób zarchiwizować by te lata nie poszły w kosz.

#14 Re: Nieobecność Administratora.

by tomerrro 12 March 2013, 07:11
Ta dyskusja jest bezcelowa. Jak narazie wszystko działa OK więc po co panikować.
Jeśli go nie ma to pewno jest ku temu powód. Myślę że nie ma jak narazie powodu budować teorii spisku
tylko poczekać na Łukasza. A to co się z nim dzieje to jego prywatna sprawa i powinno się to uszanować.
Jeśli kogoś meczy ciekawość niech zaspokaja żądze sensacji na pudelku.pl .

#15 Re: Nieobecność Administratora.  [SOLVED]

by oneeye 12 March 2013, 11:26
tomerrro wrote:Ta dyskusja jest bezcelowa. Jak narazie wszystko działa OK więc po co panikować.
Jeśli go nie ma to pewno jest ku temu powód. Myślę że nie ma jak narazie powodu budować teorii spisku
tylko poczekać na Łukasza. A to co się z nim dzieje to jego prywatna sprawa i powinno się to uszanować.
Jeśli kogoś meczy ciekawość niech zaspokaja żądze sensacji na pudelku.pl .

Podpisuję się pod tym.