Witam. Przeniosłem sobie numer. Stara karta została "anulowana" i jest nie aktywna. Nie loguje się do sieci. Miałem na niej sms ale pamiętam że je usunąłem. Teraz okazuje się, że jeden z nich jest mi bardzo potrzebny. Próbowałem czytnika kart sim (jakiś tańszy z allegro typu kombajn) i mało to dało. Po podpięciu pokazuje, że nic nie ma a na innym programie w ogóle nie widzi tel i były problemy z instalką pod win7. Nie do końca jestem przekonany, że nie można odzyskać tych danych (a ja kupiłem pewnie do .... czytnik). Spacer do salonu i prośby o jakiekolwiek odzyskanie danych nic nie dały. W dwóch serwisach gsm nie podołano. Serwis we Wrocławiu stwierdził, że nie ma problemu, ale kosztuje to od 150 do 300 zł i mam za daleko.
Pytanie do znawców tematu. Może inny jakiś lepszy czytnik zastosować? I może lepszy program do odzysku danych? Bo nie mam zamiaru płacić tyle siana za odzysk danych. Karta jest z Orange a tel w jakim była to Nokia, ale to chyba mało ważne. Proszę o jakieś sugestie pomoc. Z góry dzięki.
Pytanie do znawców tematu. Może inny jakiś lepszy czytnik zastosować? I może lepszy program do odzysku danych? Bo nie mam zamiaru płacić tyle siana za odzysk danych. Karta jest z Orange a tel w jakim była to Nokia, ale to chyba mało ważne. Proszę o jakieś sugestie pomoc. Z góry dzięki.